Antepfistigi Ve Ceviz Üreticilerine Uygulamali Egitim

Eskisehir’in mikro klima alanlarindan olan Mihaliççik Ilçesine bagli Beyköy’ deki Antepfistigi ve ceviz üreticilerine asilama hakkinda bilgilendirme yapildi, uygulamali egitim verildi.

Antepfistigi Ve Ceviz Üreticilerine Uygulamali Egitim
Yörede bulunan üreticiler Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personeli Ziraat Mühendisi Dr. Gamze Kaya, Ziraat Mühendisi Mustafa Mutlu Aslan, Ziraat Mühendisi Zuhal Akkaya ve Mihaliççik Ilçe Tarim Müdürlügünde görevli Ziraat Mühendisi Nurettin Özcan tarafindan verilen egitimde fistik ve ceviz üreticileri budama ve asi konusunda bilgilendirildi. Bilgilendirmenin ardindan üreticilere budama, bakim ve asi hakkinda uygulamali egitim verildi.

Asilamada kullanilacak göz seçiminde saglikli agaçlardan alinan gözlerin tercih edilmesi gerektigi vurgulandi. Ayrica asi kalemlerinin ve gözlerinin iyi olusmus sürgünlerden alinmasi gerektigi de belirtildi. Yapilacak dogru budama ve asilamalarla verim ve kalitenin de artacagi üreticilere aktarilirken, 25 üreticinin katildigi egitim karsilikli soru cevap seklinde tamamlandi.
Kaynak: İHA