Türkiye'nin En Büyük Balikçi Barinaginda Çalismalar Sürüyor

Giresun’un Uzunkum mevkiinde yapim çalismalari devam eden Türkiye’nin en büyük balikçi barinagi projesinin içerisinde Su Ürünleri Merkezinin de yer alacagi belirtildi.

Türkiye'nin En Büyük Balikçi Barinaginda Çalismalar Sürüyor
Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, balikçi barinagi ve Su Ürünleri Merkezinin vaat ettigi projeler arasinda yer aldigini belirterek 2025 yili içerisinde tamamlanacagini söyledi.



Çalismalari yerinde inceleyen Belediye Baskani Senlikoglu, “Tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük balikçi barinagi olacak projede, büyük mendirek uzunlugu 935 metre olup, 260 metre uzunlugunda tali mendirek bulunuyor. Rihtim uzunlugu 768 metre, çekek yeri uzunlugu ise 360 metre olarak projede yer aldi. 85 bin metrekarelik bir alana uygulanacak olan bu dev projeyi hayata geçirecek olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hem Giresun’a hem de bölgeye itibar kazandiracak bu önemli bir proje. Bu proje ile birlikte, Giresun’umuzu bölgesel kalkinmada öncü bir sehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Projenin yapimi 2025 yilinda tamamlanmis olacak ve faaliyete geçtiginde balikçilarimiz, ilimiz ve bölgemiz çok güzel bir eser kazanmis olacak. Balikçi Barinagi projemiz simdiden Giresun’umuza hayirli ugurlu olsun’’ dedi.

Kaynak: İHA