Raif Azak Imam Hatip Ortaokulundan 15 Etwinning Projesi

Erzurum Yakutiye Raif Azak (Hafiz) Imam Hatip Ortaokulu 4’ü kuruculuk olmak üzere, toplamda 15 proje ile eTwinning projeleri çerçevesinde uluslararasi projelere ev sahipligi yapiyor.

Raif Azak Imam Hatip Ortaokulundan 15 Etwinning Projesi
Raif Azak Imam Hatip Ortaokulu Il Millî Egitim Müdürü Salih Kaygusuz’u makaminda ziyaret ederek eTwinning projeleri hakkinda bilgi verdiler. Erzurum ili olarak proje tabanli egitime önem verdiklerini ifade eden Erzurum Il Millî Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, projede yer alan ögretmen ve ögrencileri tebrik etti.

Raif Azak Imam Hatip Ortaokulunda 100’e yakin ögretmen ve 600’ü askin ögrencinin katilimi ile pek çok çalisma bir arada yürütülüyor. Ögrencilerin tamami Projesiz Ögrenci Kalmasin sloganiyla projelerde görev aliyor. Raif Azak Imam Hatip Ortaokulunda Sen Hayal Et Sen Tasarla 6 you Imagin You Design, Be Active With Web 2.0,Technogreen, Doganin Sitemi, Vücudumu Taniyorum Saglikli Yasiyorum, Degerlerinle Yasa, My Digital World, Akran Ögrenme ile Eglenceli Matematik, Scratch4math, Din Ögretiminde Mobil Hayat, Oku Tasarla Resmet (Read Design Paint), Resfebe ile Dil Ögreniyoruz isimli projeler yürütülüyor. Projeleri yürüten Fatma Ay, Selim Suçeken, Esranur Ugurlu, Rumeysa Bülbül, Sükran Beyaz, Cihat Vurucu, Seda Isik Ayvaz ve Nevin Aydin; projelerin degisen egitim kosullari altinda hem ögrenci hem de ögretmenlerin yeni dünya sartlarina ve hizla gelisen teknolojiye ayak uydurmalarini sagladigini gözlemlediklerini belirttiler. Portekiz, Azerbaycan, Romanya, Macaristan, Moldova Cumhuriyeti, Italya, Yunanistan, Ürdün gibi ülkelerin yani sira ve Türkiye’nin farkli illerden ortak okullarin katilimiyla gerçeklesen projeler yil boyunca çesitli çalismalarla (yaslilarla empati ve yaslilara yardim, sevgi, saygi, sorumluluk degerleri ve geri dönüsüm) proje tabanli ögrenmeler gerçeklestirdi. Projelerinin nisan ayi içerisinde tamamlanacagini ifade eden proje sorumlusu ögretmenler, projenin bitmesinden ögrencilerin üzüntü duyduklarini, yeni egitim ögretim yilinda yepyeni projelerle ögrencileri bulusturacagini söylediler.
Kaynak: İHA