Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Türk Jandarmasi Tarihinin En Güçlü Zamanindadir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Türk jandarmasi tarihinin en güçlü zamanindadir. Egitimiyle, araç ve gereciyle, mühimmatiyla, profesyonelligiyle, Atak helikopterleriyle, kesif uçaklariyla, insansiz hava araçlariyla, silahsiz insansiz hava araçlariyla, elde ettigimiz mühimmatla, üst bölgelerimizle, teknolojik donanimlarimizla en güçlü noktadayiz” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Türk Jandarmasi Tarihinin En Güçlü Zamanindadir'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Jandarma Lojistik Komutanligi’ndaki iftar programina katildi.

Burada askeri personelle birlikte iftarini açan Bakan Soylu’ya Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin de eslik etti. Yemek duasinin ve açilan iftarin ardindan bir konusma yapan Bakan Soylu, Sirnak’ta 3 teröristin etkisiz hale getirildigini belirterek, “Bugün sabahin saat dört buçugunda arkadaslarimiz haber verdiler. Sirnak’ta ’Besta Grubu’ mensubu 3 teröristin etkisiz hale getirildigini söylediler. Vatandaslarimizin bir dinlenme saati var ama bizim yok. Yaklasik yarim asirdir terörle mücadele eden bir memleketteyiz. Allah’a hamdolsun biz çok güçlüyüz. Her geçen gün kapasitemizi artiriyoruz. Profesyonelligimiz yüzde 35’lerden yüzde 87’ye kadar geldi” ifadelerini kullandi.

“Vatandasimizin her türlü istegine karsilik verdiniz”

Salonda bulunan jandarma personellerine seslenen Bakan Soylu, “Hirsizin, ugursuzun pesindesiniz. Teröristle mücadele ediyorsunuz ama var olan bir özelliginizi milletimiz yeniden kesfetti. Hem salginda, hem selde hem de depremlerde kurtarici özelliginizi ortaya koydunuz. Vatandasimizin her türlü istegine karsilik verdiniz. Bir taraftan teröriste sahin, diger taraftan vatandasimizin emrine hizmetkar oldunuz. Bunlar kolayca bir arada tutulabilecek durumlar degil. Bunu Türk jandarmasi yapar, bunu ancak sizler yaparsiniz” seklinde konustu.



“En güçlü noktadayiz”

Jandarma teskilatinin her alanda en zirvede olduguna deginen Bakan Soylu, “Bizim neslimiz terörle büyüdü. Bizim arzumuz, bizden sonraki nesiller terör görmesinlerdir. Allah’a hamdolsun onlar galip gelemediler, biz galip geliyoruz. Sunu açik yüreklikle ifade etmek istiyoruz; Türk jandarmasi tarihinin en güçlü zamanindadir. Egitimiyle, araç ve gereciyle, mühimmatiyla, profesyonelligiyle, Atak helikopterleriyle, kesif uçaklariyla, insansiz hava araçlariyla, silahsiz insansiz hava araçlariyla, elde ettigimiz mühimmatla, üst bölgelerimizle, teknolojik donanimlarimizla en güçlü noktadayiz” dedi.



“Daha yapacak çok isimiz var”

Atilan her adimin arkasinda kararli bir durus oldugunu söyleyen Bakan Soylu, “Etrafimizdaki cografyada attigimiz her adim aslinda bugün hem Türk Devleti’nin, hem kurumlarimizin, jandarmamizin, Türk Silahli Kuvvetlerimizin, polisimizin, Sahil Güvenligimizin, hatta korucularimizin daha hangi noktada nasil, nereden nereye geldiklerinin ve gelistiklerinin en önemli ispatidir. Daha yapacak çok isimiz var. Etrafimizdaki cografyaya huzur getirecegiz. Biz o cografyaya huzur getirmezsek o cografyayi istismar ederek, bize huzursuzluk olarak ihraç etmeye çalisan bir anlayis görürüz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Soylu, açiklamalarinin ardindan Istanbul Gaziosmanpasa’da yasayan sehit ve gazi aileleriyle telefonda konustu.

Kaynak: İHA