Zelenskiy Açiklamasi 'Türkiye'deki Görüsmelerden Sonra Rusya Pozitif Adimlar Atmaya Basladi'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, “Türkiye’deki görüsmelerden sonra Rusya pozitif adimlar atmaya basladi” dedi.

Zelenskiy Açiklamasi 'Türkiye'deki Görüsmelerden Sonra Rusya Pozitif Adimlar Atmaya Basladi'


Rusya’nin Ukrayna’da saldirilari devam ederken, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, baskent Kiev’deki bir metro istasyonunda basin mensuplariyla toplanti düzenledi.

Zelenskiy, toplantida Avrupa Birligi ülkelerinden gelen silah yardimina deginerek, "Batinin yaptigi silah yardimlarina gelince, Rusya bu konuda ne düsünüyor umurumuzda degil. Ruslar da bize çok silah yardimi yaptilar. Silahlari birakip kaçtilar. Mariupol kenti bizim için çok önemli. Mariupol’deki insanlarimiz öldürülürse, Ukrayna’nin isgal altindaki topraklarinda referandum düzenlenmeye kalkilirsa Ukrayna tüm anlasmalari fes eder" ifadelerini kullandi.

“Rusya’da bize saygi duymuyorlar”

Ukrayna’nin verdigi mücadeleye deginen Zelenskiy, "Rusya’da bize saygi duymuyorlar. Ülkemizi bagimsiz olarak görmüyorlar, degerlerimize ve kültürümüze saygi duymuyorlar. Özgürlük ve yasama hakkimizin olmadigini düsünüyorlar. Biz buna karsi mücadele ediyoruz. Silahlarimiz çok oldukça isgal altindaki topraklarimizi geri alacagiz. Geçici olarak isgal ettikleri bölgeleri geri alacagiz ve bu onlarca yil sonra olmayacak. Topraklarimizi uzunca süre savunacak ülke haline geldik. Kazandigimizda Avrupa’daki en güçlü ve tecrübeli ordulardan biri olacagiz" dedi.



“Türkiye’deki görüsmelerden sonra Rusya pozitif adimlar atmaya basladi”

Zelenskiy, Türkiye’deki görüsmelerin bir nebze olumlu karsilik buldugunu ifade ederek, "Türkiye’deki görüsmelerden sonra Rusya pozitif adimlar atmaya basladi.

Daha sonra halk elestirisine maruz kaldilar. En güncel konular arasinda Ukrayna’nin güvenligi, Donbas ve Kirim’in kaderi var. Rusya Devlet Baskaniyla görüsmek istemiyorum ama bu problemi diplomatik yolla çözeceksek mecburum. Putin’in yargilanmasini istiyor muyum konusuna gelince eminim ki yargilanacaklar. Biz uluslararasi yargilanmalarin sürecini biliyoruz. Yillarca sürecek ama biz bekleyecegiz ve çocuklarimiz da bekleyecek" seklinde konustu.



“Moldova’ya kadar koridor açacaklar”

Rusya’nin isgalinin Ukrayna ile sinirli kalmayacagini ifade eden Zelenskiy, "Odessa’da Mariupol gibi olur mu evet olabilir. Binlerce tanki ve zirhlilari var. Moldova’ya kadar koridor açacaklar. Onlarin duracaklarina inanmiyorum. Ama kimyasal silah kullanma konusunda ise, günümüz dünyasinda nükleer silah kullanmak için gerçek dünyayla irtibatinizin kalmamasi gerekiyor. Rusya gerçek dünya ile baglarini koparmadikça nükleer silah kullanmayacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA