Vali Bilmez Ercis'te Muhtarlari Dinledi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ercis ilçesinin mahalle muhtarlariyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Bilmez Ercis'te Muhtarlari Dinledi
Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, mahallelerin sorunlarini yerinde çözmek için baslattigi muhtar toplantilari devam ediyor. Bu çerçevede kentin en büyük ilçelerinden biri olan Ercis ilçesinin mahalle muhtarlariyla bir araya gelen Vali Bilmez, muhtarlarin sorunlarini dinleyerek, taleplerini not aldi.

Ercis Atakan Çelik Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Vali Mehmet Emin Bilmez’ in yani sira, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Ercis Kaymakami Nuri Mehmetbeyoglu, VASKI Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, kurum müdürleri ile Büyüksehir Belediyesinin ilgili daire baskanlari katildi.

Açilis konusmalarinin ardindan söz alan Vali Bilmez, kentte yapilan çalismalarla ilgili bilgi verdi. Muhtarlarla sik sik bir araya geldiklerini belirten Vali Bilmez, “Burada gerek belediyemizin ilgili daire baskanlari gerekse sorunlariniza cevap verecek olan kurum müdürlerimiz yer almaktadir. Daha çok sizlerin sorunlarini dinleyecegiz. Taleplerinizi not alacagiz. Bizlere düsen sorunlarinizi imkanlar dahilinde çözmektir. Muhtarlari önemsiyoruz. Muhtar devletin en ücra noktasindaki temsilcisidir. Sizlerin talepleri halkin talepleridir” dedi.

Muhtarlarin mahallelerinde ki sikintilari çözme konusunda çok gayretli oldugunu da dile getiren Vali Bilmez, “Bugün kent merkezinde ne varsa ilçelerimizde de onlar var. Yer yer Ercis’in Van’da daha fazla pozitif bir ayrimcilik da yapildigini söyleyebilirim. Ama imkanlar kit bizler bu kit imkanlarla insallah tüm mahallelerimize ulasarak sorunlarimiz pey der pey çözmeye çalisacagiz” diye konustu.

Toplanti mahalle muhtarlarinin tek tek söz alarak mahallelerinin talep ve sikintilarini anlatmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA