Ercis'te Arvasi Hz. Hamza Camii'nin Açilisi Büyük Katilim Ve Dualarla Yapildi

Van’in Ercis ilçesinde Nur Muhammed Hafid Arvasi Vakfinin yaptirmis oldugu Arvasi Hz. Hamza ( R.A.) Camii ’nin açilisi büyük katilim ve dualarla yapildi.

Ercis'te Arvasi Hz. Hamza Camii'nin Açilisi Büyük Katilim Ve Dualarla Yapildi
Açilis programi Ercis Müftüsü Abdullah Bora’in okumus oldugu Kur-an tilaveti ile basladi.

Programda konusan Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan vekili Nuri Mehmetbeyoglu Arvasi Hz. Hamza camiimizin öncelikle memleketimize Ercis’imize Van’imiza ülkemize ve Islam alemine hayirlar getirmesini cenabi Allah’tan niyaz ediyorum bu güzel eserin yapilmasini üstlenen Nur Muhammed Hafid Arvasi Vakfi ve Arvasi Kur-an kursu derneginin katkida bulan hocalarimizdan talebelerimizden ve özelliklede hayir severlerimizden basta mimarlarindan sanatçisindan isçisine kadar her kese ayri ayri sükranlarimi sunmak istiyorum ve bu duygularla hepinizi saygi ve hürmet ve muhabbetle selamliyorum dedi.

Ak Parti Van il baskani Kayhan Türkmenoglu ise bizimde bu camimize söyleyecek tek sözümüz var oda Rabbim Ercis’e hayirli ugurlu eylesin insallah cemaati bol olsun diyorum saygilarimi sevgilerimi muhabbetlerimi iletiyorum hayirli ramazanlar kadir gecenizi tebrik ediyorum gelecek bayraminizi da kutluyorum dedi.

Ak parti Van millet vekili Abdulahad Arvas ise cenabi hak kimin gönlünde ne muradi var ise onu yerine getirsin hayir ve ha senetlerini kabul etsin camilerimiz inde insallah hayirli hizmetlere vesile olmasini diliyorum saygilarimi sunuyorum dedi.

Van Valisi ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise camimizin birligimize, beraberligimize, kardesligimize ve imanimizin daha güçlü olmasina vesile olmasini diliyorum, emegi geçen herkes ten Allah razi olsun, bugün açilisa katilan siz degerli misafirlerimize de vakif adina ve seyit Hasan hocamiz adina hepinize tesekkür ediyorum, Allah cümlemizden razi olsun dedi.

Caminin berati Van Valisi ve Belediye Baskan vekili Mehmet emin Bilmez tarafindan seyit Hasan Arvas’a verildi.

Hat sanati ile yapilan yazili eserler ve Arvas’i ailesinin anlatildi kitaplar Vali ve kaymakama takdim edildi.

Açilis Programi Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Sayin Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, Van Il protokolü, ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandaslarin katilimiyla Arvasi Hz. Hamza ( R.A.) Camii ’nin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA