Viener Klavier Quartett, Mersinli Sanatseverlerle Bulusacak

20. İçel Uluslararasi Müzik Festivali, Avusturya’nin usta klasik müzik topluluklarindan Viener Klavier Quartett’i İçelli sanatseverlerle bulusturuyor. Avusturya Kültür Ofisi isbirligiyle gerçeklestirilecek konser, 24 Mayis 2022 Sali saat 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde yer alacak. Konserde, Mozart, Saint Saens ve Strauss’dan olusan seçkin bir repertuvar seslendirilecek.

Viener Klavier Quartett, Mersinli Sanatseverlerle Bulusacak
2013’de kurulduktan kisa bir süre sonra Wiener Klavier Quartet, ilk basarilariyla dikkatleri üzerine çekti. Ayni yil sonbaharinda Pörtschach’ta düzenlenen 20. Uluslararasi Brahms Yarismasi’nda oda müzigi kategorisinde birincilik ödülü kazanarak ayrica Yeni Sanatçilar Forumu’nun özel ödülünü de aldi. Finlandiya’daki Turku Müzik Festivali’nde bir konsere davet edildikten sonra ayni yil Windisch Oda Müzigi Ödülü’ne layik görüldü.

Yine ayni yil, ECMA’ya ilk ve tek piyano dörtlüsü olarak kabul edildi. O zamandan bu yana, Viyana’da Musikverein’de, Linz’de Brucknerhaus’ta, Londra’da Wigmore Hall’da, Porto’da Harmos Festivali’nde, Lizbon’daki Gulbenkian Merkezi’nin Grande Auditorio’sunda, Antonín Dvorák Festivali’nde, Grafengg Festivali’nde konserler verdi ve ABD, Japonya, Finlandiya ve Fransa’da, radyo ve televizyon tarafindan kaydedilip canli olarak yayinlandi.

Katharina Engelbrecht, Magdalena Eber, Jan Ryska ve Maximilian Flider isimlerinden olusan topluluk, 2016’da, uluslararasi oda müzigi yarismasi "Citta di Pinerolo e Torino"da birincilik ödülü kazandi ve en iyi Schumann yorumu özel ödülünü aldi. Kasim 2017’de Luslawice’deki uluslararasi Beethoven oda müzigi yarismasinda birincilik ödülü ve "Grand Prix" ile ödüllendirildi. Ayrica Federal Avrupa, Entegrasyon ve Dis Iliskiler Bakanligi’nin "Yeni Avusturya Müzigin Sesi" programina seçildi.
Kaynak: İHA