Tortum MYO'nun 10 Köy Okulu Kardesligi Projesi Tamamlandi

Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin olusturdugu “Girisimci Gençlik ve Kariyer Kulübü” tarafindan, Gençlik Projeleri Destek Programi 2019-1 baglaminda Tortum Milli Egitim Müdürlügüne bagli köy okullarina yönelik "10 Köy Okulu Kardesligi" projesi gerçeklestirildi.

Tortum MYO'nun 10 Köy Okulu Kardesligi Projesi Tamamlandi
Akademik danismanligini Tortum Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Hayrunnisa Mazlumoglu’nun yaptigi toplumsal duyarlilik projesi çerçevesinde dezavantajli bölgelerde egitim gören köy çocuklarina, “Sifir Atik Egitimi” verilerek çocuklardaki çevre bilincine katki sunuldu. Gerçeklestirilen iç mekân tasarimi; infografik ve atik malzemelerden olusturulan eserlerin sergilenmesi sonucu, ilgi çekici ve hatirlatici figürlerin varligi ile sifir atik temasinin, dikkat çekici ve kalici hale gelmesi saglandi.

Projede verilen teorik egitimden sonra görsel bir çalismanin yer aldigi “Atik Canavarlarimi Boyuyorum" workshopunda minik ögrenciler, yazili ve görsel çalismalar ile yaptiklari faaliyete dair izlenimlerini ve deneyimlerini kâgit üzerinde aktardilar. Elde edilen çiktilara ise “Egitim Hayattir" fotograf sergisinde ve proje tanitim dergisinde yer verildi.

“Proje ile Köy Okulu Ögrencileri Toplumla Bütünlesti”

Gerçeklestirilen sergiler ve workshoplar ile minik köy okulu ögrencilerini kültürel ve sanatsal birikimlerinin artirildigini ve toplumla bütünlesmelerinin saglandigini belirten projenin akademik danismani Dr. Ögr. Üyesi Hayrunnisa Mazlumoglu, projenin basariya ulastigini söyledi.



Mazlumoglu: “Proje faaliyetleri basliginda yer alan “Egitim Hayattir Fotograf Sergisi” ve “Eserlesen Atiklar Sergisi”ne ürün üretme asamasinda, Tasarim Bölümü ögretim elemanlarinin katkisi ile üniversite gençlerinin kültürel ve sanatsal alanda gelisimleri saglanarak ögrencilere ürün ortaya çikarma, ürünlerini bir araya getirme, sergileme ve yaristirma imkânlari sunuldu. Projenin tüm süreci boyunca gençlerin gönüllü olarak is paketlerini organize edip yönetmesi ve bu is paketlerinde fiili olarak yer almasi projemizin gidisatini oldukça kolaylastirdi. Projemizin gerçeklesmesinde destegini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya ve emegi geçen ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Atatürk Üniversitesi, Toplumsal Duyarlilik Projeleri Konusunda Marka Haline Geldi”

10 Köy Okulu Kardesligi Projesi ile gelisen ve degisen dünya sartlarinda, her geçen gün siddeti artan bir tehlike haline gelen çevre kirliligini önlemek adina bir farkindalik saglandigini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu konunun özellikle birer fidan olan çocuklara anlatilmasinin da ayrica önem arz ettigini söyledi.



Toplumsal duyarlilik projeleri konusunda bir marka haline gelen Atatürk Üniversitesinin, toplumsal faydayi gözeten bu tarz projeleri daima destekledigini vurgulayan Rektör Çomakli, gönüllü olarak projeye dahil olan Atatürk Üniversitesi ögrencilerini kutlayarak sunlari aktardi: “Insanlik yararina karsiliksiz gerçeklestirilen gönüllülük esasli bu sosyal sorumluluk projesi ile gençlerimiz akranlarina örnek bir davranis sergilemistir. Evrensel ve insanî degerlere sahip, milli ve manevi degerlerine bagli, çevreye saygili, bilgi ve öz güven sahibi, etkin, girisimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katilan ve uluslararasi alanda akranlariyla rekabet edebilecek seviyedeki gençlerimiz bizleri daima gururlandirmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA