TESK Baskani Palandöken Açiklamasi ''Bir Ulusun Özgürlügünün Dayanagi Ulusal Egemenlige Baglidir'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Bir ulusun özgürlügünün dayanagi ulusal egemenlige baglidir. Bundan 102 yil önce halkin iradesinin egemen olmasini saglayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayrami olarak kutladigimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bugünün çocuklari yarinin yol gösterenleridir” dedi.

TESK Baskani Palandöken Açiklamasi ''Bir Ulusun Özgürlügünün Dayanagi Ulusal Egemenlige Baglidir'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami vesilesiyle yazili bir açiklama yapti.

Açiklamasinda Bir ulusun namusunu, onurunu, serefini güvence altina alan ulusal egemenlik ilkesinin önemine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile dikkat çeken TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Bir ulusun özgürlügünün dayanagi ulusal egemenlige baglidir. Bundan 102 yil önce halkin iradesinin egemen olmasini saglayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayrami olarak kutladigimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bugünün çocuklari yarinin yol gösterenleridir” dedi.

Bir ulusun aydinlik yarinlara ulasmasinda çocuklarin degerine vurgu yapan Palandöken, “Biz Türkler geçmisten bu yana bagimsiz yasamis, bagimsiz olmayan bir toplumun kaybolmaya yüz tutacagi anlayisiyla ulusal egemenligin önemini her zaman temel ilkeler arasinda tutmusuzdur. Geçmiste bize özgürlügü, bagimsizligi ögreten büyüklerimiz gibi biz de çocuklarimiza bu bilinci olusturmaliyiz. Çocuklar gelecegimiz, gelecege gönderdigimiz mesajlardir. Gelecegimizi temsil edecek olan çocuklarimizi, atalarindan aldiklari güçle milletimizin yarinlarini istikbale ulastiracak sekilde egitmeli. Bir çocugu egitmek o ülkenin akibetini saglayacak olan en önemli köprüdür. Ulu Önder Atatürk’ün de söyledigi gibi ‘Çocuklari saglikli ve bilgili yetistirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yikilirlar’ Bu duygu ve düsünceler esliginde, milletimizin ve çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA