Süper Ögretmenin Ögrencileri Sair Ve Yazar Oldu

Kahramanmaras’ta bir ortaokula atandiktan sonra, ögrencilerini farkli bir sekilde motive eden Türkçe ögretmeni Tufan Yorulmaz, onlara kitap yazdirarak, 24 milyon ögrencinin ders gördügü EBA’da yayinlanmasini sagladi.

Süper Ögretmenin Ögrencileri Sair Ve Yazar Oldu
Dulkadiroglu ilçesinde bulunan Çakmakçi Sait Ortaokulu 5/G sinifina yaklasik 4 ay önce atanan Tufan Yorulmaz, ögrencilerin sevk ve motivasyonunu arttirmak adina farkli bir yöntem denedi. Dersin belli bölümlerinde ögrenciler ile sohbet eden Yorulmaz, daha sonra kendisinin küçük denemeler yazdigini bunu sinif olarak da yapabileceklerini söyledi.

Ögretmenlerine inanan ögrenciler de dersten arta kalan zamanlarda küçük denemeler, öyküler yazmaya basladi.

Yaklasik 3 ayin sonunda ögrencilerden gelen siir ve hikayelerle, “Kahramanmaras’ta Küçük Kocaman Hayaller” kitabi ortaya çikti.

“Onlarda isigi gördüm”

Türkçe ögretmeni Tufan Yorulmaz, 15 gün kadar ögrencilere nasil hikâye, nasil siir yazilacagini anlattigini belirterek, "Arkasindan da ögrencilerimizle birlikte hikaye ve siirlerimizi yazdik. Arkasindan da ögrencilerime hikaye ve siirler yazdirayim dedim. Daha sonra sürpriz yaparak ögrencilerime matbaada bu kitaplari bastirarak dagittim. Daha sonra yayilmasi anlaminda Sehit Ögretmenler Ilkokuluna giderek okuryazar bulusmasi kapsaminda ve orada yazarlarimiz da küçük yazarlarimizdan küçük ögrencilerimiz birbirlerine karsi karsilikli sorular sordular” dedi.

Yazilan kitabin etkisinin daha büyük olmasi adina 24 milyon ögrencinin sanal ders aldigi eba.gov.tr adresinde yayinlandigini belirten Tufan Yorulmaz söyle devam etti:

“Kültürün ve edebiyatin baskenti Kahramanmaras’ta yine bir ilki yaparak; ‘Kahramanmaras’ta Küçük Kocaman Hayaller’ isimli hikaye kitabimizi Milli Egitim Bakanligina gönderdik. Çocuklarin özgüvenleri artti. Artik kendilerini yazar gibi hissetmeyi birakin yazar olarak hissediyorlar."

“Yüzümüzü güldürdü”

Kitap yazarlarindan Ayse Irmak Demir, nasil kitap yazilacagini nasil siir yazilacagini bilmezken simdi kendilerini yazar ve sair gibi hissettiklerini söyledi.



Ögrencilerden Yagmur Sari, özgüveninin arttigini söyleyerek, “Ailem bu fikri duyunca bana birazcik inanmadilar. Ama hepsi de sok oldu. Yani kendime hocamizin dedigi gibi özgüvenim artti. Yani minik bir sair gibi hissettim kendimi. Siirimi de sevdiler galiba” dedi

Ecrin Dogan’da sunlari söyledi: “Aslinda bizim hiç böyle bir düsüncemizi yoktu. Hiç bu kadar düsünmemistik. Birden Tufan Hoca gelince, ümitlerimiz artti. Ümitlerimiz açinca daha birden sürpriz yapti bize kitabiniz çikmaya basladi.

Onda da çok sevinmistik. Yani küçük yazar olarak, küçük büyük fark etmez yerinde yüzümüze bir tebessüm olustu.”
Kaynak: İHA