Coca-Cola Içecek 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerini Açikladi

Coca-Cola Içecek (CCI), 2030 için sürdürülebilirlik taahhütlerini 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde kamuoyuna duyurdu.

Coca-Cola Içecek 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerini Açikladi


Coca-Cola Içecek (CCI), 2030 için sürdürülebilirlik taahhütlerini 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde kamuoyu ile paylasti. Yol haritasini çevresel konularda ambalaj, su ve iklim degisikligi; sosyal konularda ise insan haklari, çesitlilik ve kapsayicilikla toplumsal yatirimlar olmak üzere alti ana basliga odaklayan CCI, hayata geçirmeyi taahhüt ettigi çalismalari 9 maddede topladi.

CCI 2030 yilina kadar; tüm ambalajlarinda en az yüzde 50 geri dönüstürülmüs plastik kullanmak, ambalaj toplama sistemleri kurmak, su verimliligini yüzde 20 artirmak, su geri kazanimi projeleri, tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir elektrige geçmek, karbon emisyonlarini yüzde 13 azaltmak, Insan Haklari Politikasi’na yüzde 100 uyum, iste toplumsal cinsiyet esitligini saglamak amaciyla kadin istihdamini artirmak ve sürdürülebilir kalkinma programlari ile 3,5 milyon kisiye ulasmak için harekete geçti.

“Sorumluluk aliyoruz”

CCI’in 20 yil önce yayinladigi ilk çevre politikasi ile sürdürülebilirlik yolculuguna basladigini hatirlatan CEO Burak Basarir, “Çalisanlarimiz, toplumumuz, tüketicilerimiz ve müsterilerimiz için her gün daha fazla deger olusturmaya gayret ediyoruz. Önemli basarilara imza attik ama daha yapacak çok isimiz oldugunun da farkindayiz. Simdi çok önemli bir adim daha atiyoruz ve 2030 yili için yeni taahhütler esliginde yine sorumluluk aliyoruz” diye konustu.



Basarir, sözlerine söyle devam etti: “Global bir sirket olarak sorumlulugumuzun farkindayiz. Bugüne kadar CCI’in sosyal, çevresel ve finansal performansini seffaflik ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde paydaslarimizla paylasmaya her zaman özen gösterdik. Hedeflerimize ulasmanin sürdürülebilirligin is stratejimize tam anlamiyla entegrasyonuyla mümkün oldugunu biliyoruz. O nedenle sürdürülebilirlik inisiyatiflerimizi proje olarak degil, is yapis biçimimizi degistirmek olarak algiliyoruz. Bu çerçevede ‘Ambalaj, Su, Iklim Degisikligi, Insan Haklari, Çesitlilik ve Kapsayicilik ile Toplumsal Yatirimlar’ basliklari altindaki taahhütlerimizi paylasmaktan onur duyuyoruz”.

Coca-Cola Içecek’in 2030 sürdürülebilirlik taahhütleri ise söyle:

"2030 yilina kadar ambalajlarimizin yüzde 100’ünü geri dönüstürülebilir yapmaya devam etmek ve en az yüzde 50 oraninda geri dönüstürülmüs plastik kullanmak.

Türkiye, Pakistan ve Kazakistan’da piyasaya sürdügümüz ambalajlari toplamak ve geri dönüstürmek, diger ülkelerde ambalaj toplama programlarina öncülük etmek ve farkindalik olusturmak.

2030’a kadar su verimliligini yüzde 20 artirmak (Baz Yil: 2020).

Su nötrlügünü hedeflemek ve su sikintisi olan bölgelerde toplum projeleri araciligiyla su güvenligini saglamak.

Tesislerimizi yüzde 100 yenilenebilir elektrikle çalistirmak ve karbon nötr üretime geçmek.

2030’a kadar is hacmimizi büyütürken deger zincirimiz boyunca mutlak karbon emisyonlarimizi yüzde 13, litre ürün basina emisyonlarimizi yüzde 50 azaltmak (Baz Yil: 2015).

CCI bayilerinin ve öncelikli tedarikçilerinin CCI Insan Haklari Politikasi’na yüzde 100 uyumlu olmalari için gerekli mekanizmalari olusturmak.

2030 yilina kadar yeni ise alinan kisilerin yüzde 35’inin, yönetici pozisyonlarinin yüzde 40’inin ve icra komitesi üyelerinin yüzde 50’sinin kadinlardan olusmasini saglamak.

2030 itibariyla kadinlarin ve gençlerin güçlendirilmesi ve çevrenin korunmasina odaklanan sürdürülebilir kalkinma programlari ile toplam 3,5 milyon kisiye ulasmak".
Kaynak: İHA