Suudi Arabistan'daki Ezan Yarismasinda Türk Imam Kara Birinci Oldu

Suudi Arabistan’da düzenlenen “Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi”nda Sivas’in Sarkisla ilçesinde görev yapan imam Muhsin Kara 1’inci, Istanbul’un Sariyer ilçesinde görev yapan Alpcan Çelik ise 2’nci oldu.



Suudi Arabistan’da 2019’dan bu yana düzenlenen ve binlerce kisinin basvurdugu “Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi”na Türkler damga vurdu. Sivas’in Sarkisla ilçesindeki Ravza Camii’nde görev yapan imam Muhsin Kara 1’inci, Istanbul’un Sariyer ilçesindeki Emirgan Hamid-i Evvel Camii’nde imam olan Alpcan Çelik ise 2’nci oldu. Kara, 2 milyon Suudi riyali, Çelik ise 1 milyon Suudi riyali ödül kazandi.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim ile Kara ve Çelik’i tebrik ederek, “Suudi Arabistan Televizyonunun düzenledigi Kuran-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasinda birinci olan Muhsin Kara (Sarkisla Ravza Camii Imam Hatibi) ve ikinci olan Alpcan Çelik’i (Emirgan Hamid-i Evvel Camii Imam Hatibi) tebrik ediyor, Kur’an yolunda hayirli bir ömür diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA