PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 2 Tutuklama

Gaziantep’te TEM Sube ekiplerinin safak operasyonuyla yakalanan ve eylem arayisinda oldugu tespit edilen PKK’li 2 terörist tutuklandi.

PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 2 Tutuklama
Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri düzenledigi nokta operasyonla terör örgütü PKK’ya yönelik safak operasyonu düzenledi.

Silahli terör örgütü PKK/KCK’nin muhtemel eylem ve faaliyetlerini desifre edip mensuplarini yakalamak için çalisma yürüten ekipler, PKK’nin Gaziantep’teki hain planini desifre etti. Ekipler sinir ötesi alanlarda faaliyet gösterdikten sonra kaçak yollarla Türkiye’ye geçen ve eylem arayisinda olan 2 teröristin Gaziantep’te saklandigi bilgisine ulasti. Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde operasyon için harekete geçen ekipler 2 teröristin saklandigi adresi belirledi.

Belirlenen adreslere dün safak operasyonu düzenleyerek es zamanli baskin yapan ekipler, 2 terör örgütü üyesini kiskivrak yakaladi.

Emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilen 2 terörist çikarildigi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi’nce tutuklandi.

(Muhammet Abdulkadir Esen - IHA)
Kaynak: İHA