Evden Kaçip Kaybolan Kardesleri Market Sahibi Buldu

Sanliurfa Suruç ilçesine bagli Aligör Mahallesi yakinindaki bir petrol istasyonunda market isleten Halil Çalisir, gece saat 01.30 siralarinda çocuk sesleri duydu. Disari çikan Çalisir yaslari 12 ile 15 arasinda degisen ikisi kiz 3 çocuk fark etti.

Evden Kaçip Kaybolan Kardesleri Market Sahibi Buldu
Durumu anlamak için çocuklara “Bu saatte burada ne isiniz var” diye sordugunda aldiklari cevap “Polise haber ver” olunca baslarina bir sey gelmis olabilecegini düsünen Çalisir, içeri alip ne oldugunu sordu. Iftara yakin bir saatte Sanliurfa merkezden 45 kilometre ötedeki Överler Mahallesindeki babaannelerine gitmek üzere ailelerinden habersiz evden ayrildiklarini söyleyen kardesler, Aligör bölgesine kadar geldiklerini, havanin kararmasi üzerine korktuklarini ve petrole sigindiklarini belirtti.

Çocuklari gören market sahibi büyük tedirginlik yasadi

Basina ilk defa böyle bir olay gelen market sahibi Halil Çalisir, kendisine bir yol göstermesi için basin mensubu olan yegenine haber verdi. Olay yerine giden yegeni jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri üsümüs ve korkmus olan N.A. (12), M.B.A. (13) ve F.A. (15) kardesleri marketten alip karakola götürdü. Çocuklara su ve yemek veren ekipler, ailesine haber verdi.

Çocuklariniza sahip çikin

Geç saatte 3 küçük çocugu tek baslarina disarida gördügü zaman kendisinin de tedirgin oldugunu söyleyen Halil Çalisir, ailelere çocuklarina sahip çikmalari tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA