Kusadasi'nda 2021 Yili Turizm Sezonu Degerlendirildi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi, Kusadasi Kaymakamligi ve Kusadasi Belediyesi’nin katkilariyla 2021 yili turizm sezonu degerlendirme toplantisina ev sahipligi yapti. Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çengel’in de yer aldigi toplantida, akademisyenler ve sektör temsilcileri, salgin sartlarina ragmen Türkiye’nin basarili bir turizm sezonu geçirdigini belirtti.

Kusadasi'nda 2021 Yili Turizm Sezonu Degerlendirildi


Kusadasi’nda Turizm Haftasi kutlamalari çerçevesinde, Kusadasi Kaymakamligi, Kusadasi Belediyesi ve Aydin Adnan Menderes Üniversitesi isbirliginde 2021 yili turizm sezonunun degerlendirme toplantisi düzenlendi.

ADÜ Turizm Fakültesi Çok Amaçli Salon’da gerçeklestirilen toplantiya Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel, Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çengel, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ADÜ Rektör Yardimcisi ve Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cumali Öksüz, ADÜ Turizm Fakültesi Turizm Isletmeciligi Bölümü Seyahat Isletmeciligi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Osman Eralp Çolakoglu, Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Yasar Üniversitesi Turizm Rehberligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Orhan Içöz, Ege Port Kusadasi Limani Genel Müdürü Aziz Güngör, Özel bir otelin Satis ve Pazarlama Direktörü Gözde Kaydirak, idari ve mülki amirler, turizm sektörü temsilcileri ile çok sayida ögrenci katildi.



Toplantida konusan Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çengel, “Baskanimiz Ömer Günel, kentimizi daha kaliteli bir tatil destinasyonu haline getirmek için çok çalisiyor. Özellikle yabanci misafirlerimizin turistik çarsilarimizda zaman geçirip, esnafa katki saglamasi amaciyla gerekli olan her türlü düzenlemeyi yapiyoruz. Kusadasi’nda turizmin gelismesine katki sunmak için kamu kurum ve kuruluslari ve STK’larla is birligi yapmaya haziriz” dedi.



Türkiye’ye geçen yil turist gönderen ülkeler arasinda ilk sirayi Bulgaristan’in aldigini belirten Yasar Üniversitesi Turizm Rehberligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Orhan Içöz ise, “Pandemiye ragmen 2021 yilinda iyi bir turizm sezonu geçirdik. istatistiklere baktigimizda neredeyse pandemi öncesi dönem olan 2019 yilinin rakamlarini yakaladigimizi görüyoruz. Ayrica Türkiye’de geçen yil 1 milyon Bulgar turist agirladik. Gelenlerin çogu alisveris yapmak amaciyla ülkemize giris yapti. Bu durum turizm sektöründe farkli alanlara yönelmemiz gerektigini gösteren en önemli kanit. Alternatif pazarlari arayip, bulmak zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, konusmasinda Türkiye’deki üniversitelerde verilen turizm egitiminin eksik yönlerine degindi. Turizm fakültelerinin sektörün ihtiyacina yönelik ara eleman yetistirmekte zorlandigini kaydeden Küçükaltan, “Ögrencilerimiz kendini özellikle yabanci dil konusunda egitmeli. Eger basarili bir turizmci olmak istiyorsaniz kendinizi her yönde gelistirmelisiniz” dedi.



ADÜ Turizm Fakültesi ögrencileriyle sektörel deneyimlerini paylasan Özel bir otelin Satis ve Pazarlama Direktörü Gözde Kaydirak da, “Turizm sektöründe teori ve pratigi ayni potada eritmek çok önemli. Bu nedenle ögrenci arkadaslarima okurken mutlaka farkli kurumlarda staj yapmalarini tavsiye ediyorum” diye konustu.



Ege Port Kusadasi Limani Genel Müdürü Aziz Güngör konusmasinda sunlari söyledi: “Dünyada yaklasik 30 milyon insan gemilerle seyahat ediyor. Ancak pandemi nedeniyle bu rakam son 2 yilda 5.8 milyona kadar düstü. 2022 yilinda kruvaziyer turizmi tekrar eski rakamlari yakalamak istiyor. Gemi rezervasyonlarina baktigimizda Kusadasi’nda sektörün yeniden canlandigini görüyoruz”
Kaynak: İHA