Iftar Saati Sessizliginden Faydalanan Hirsizlar 65 Adet Telefon Çaldi

Arnavutköy’de iftar saati bir telefon dükkaninin kapisini levye ile kirarak içeriye giren hirsizlar degeri yaklasik 350 bin TL olan 65 adet telefonu çalarak kayiplara karisti. Hirsizlik ani saniye saniye güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Iftar Saati Sessizliginden Faydalanan Hirsizlar 65 Adet Telefon Çaldi
Olay, geçtigimiz aksam Arnavutköy Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan bir telefon satis magazasinda meydana geldi. Iddiaya göre, Abdulcelil Korkmaz iftar saati isyerini kilitledi ve yemek yemek için eve gitti. Iftar saati sessizliginden faydalanan 2 hirsiz önce dükkanin girisinde bulunan kilitleri kirdi daha sonrasinda ise alarmi etkisiz hale getirip isyerine girdi. Isletme içerisinde raflarda bulunan 65 adet telefonu çalan hirsizlar daha sonra kayiplara karisti. Hirsizlik ani isyerinin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi.

Kasaya doldurup çaldilar

Isyerinin içerisindeki telefonlari önce ceplerine dolduran hirsizlar daha sonrasinda ceplerinin doldugunu fark edince isyerinde bulunan bir kasayi alarak telefonlari çalmaya devam etti. Ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler isyeri ve çevresinde incelemelerde bulundu.

“16 senelik emegim gitti benim”

Hirsizlik ile ilgili konusan isyeri sahibi Abdulcelil Korkmaz, “Her gün oldugu gibi saat 19.30 gibi dükkanimi kapatip evime gittim iftar etmek için. Kamera kayitlarina göre ezan okunduktan 3 dakika sonra geliyorlar önce dis kapimizin kilidini kiriyorlar daha sonra dis cephe alarm sistemini susturuyorlar. Içeriye girdikten sonra toplamda 2-3 dakikayi bulmadan bütün tezgahi alip gitmisler. Kamera kayitlarinda 2 kisi olduklarini görüyoruz. Bizim ortalama 300 bin TL kadar zararimiz var 65 cihazimiz gitmis. Polisler sorusturma yapiyorlar ama biz esnaflarin mal ve can güvenligi açisindan hirsizlik suçuna verilen cezanin artmasini istiyoruz. Meslektaslarima rica ediyorum, bugün bana yarin onlara cihaz alim satimlarinda muhakkak kimlik kontrolü yapmaliyiz ben 16 senedir bu isi yapiyorum 16 senelik emegim gitti benim su an. Güvenlik önlemlerini daha da arttiracagim” dedi.

Kaynak: İHA