Tarihi Çifte Köprüler'de Kitap Okuma Ekinligi Düzenlendi

Artvin’de kitap okuma aliskanligina dikkat çekmek amaçli, Arhavi ilçesindeki Osmanli dönemine ait tarihi Çifte Kemer Köprüler’de kitap okuma etkinligi düzenlendi.

Artvin’in Arhavi ilçesinde 58. Kütüphaneler haftasi etkinlikleri kapsaminda Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Ilçe halk kütüphanesi is birligiyle kitap okuma etkinligi düzenlendi.

Kitap okuma aliskanligini arttirmak ve gelistirmek amaçli, "Tarihi Mekanlarinizda Kitap Okuyoruz" slogani kitap okuma etkinligi gerçeklestirildi.

Ilçeye Bagli Ortacalar bölgesinde iki dereye üzerinde birbirini tamamlayacak sekilde, 18. yüzyilda moloz ve kesme taslarla Osmanli mimarisi seklinde insa edilen köprüler bölgenin en büyük turizm destinasyon noktalarindan biri olmasindan kaynakli bu yil ekinlik burada gerçeklesti. Çok sayida ögrenci ve vatandas Çifte Köprüler’in üzerinde durarak kitaplarini okudular.

Arhavi Ilçe Halk Kütüphane Müdürü Metin Aksoy burada yaptigi açiklamada, “Kütüphane haftasi etkinlikleri kapsaminda Arhavi okuyor Türkiye okuyor diyerek Arhavi’nin tarihi turistlik mekanlarindan kitabi okumayi görünür hale kilabilmek için kitap okumayi toplu halde yaptik. Burada temel amacimiz okuma aliskanligi kazandirmak ve kitaba okumaya ilgili artirmak istedik” ifadelerini kullandi.

Bir süre kitaplarini Çifte Kemer Köprüleri üzerinde okuyan ögrenciler daha sonra bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA