Madenciler Ilk Sahurunu Yerin 300 Metre Altinda Yapti

Zonguldak’ta özel bir maden ocaginda çalisan isçiler yilin ilk sahurunu yerin 300 metre altinda birlikte yapti. 8 ay önce maden ocaginda ise baslayan 24 yasindaki maden isçisi Sefer Altay ise mesai arkadaslariyla ilk kez ailesinden uzakta oruca niyetlendi. Isçiler; dualarin ardindan yeniden mesailerine devam etti.

Madenciler Ilk Sahurunu Yerin 300 Metre Altinda Yapti
Kilimli ilçesine bagli Gelik beldesinde faaliyet gösteren Arilar Madencilik’e ait maden ocaginda üretim için hazirlik çalismasi yapan maden isçileri yilin ilk sahurunu birlikte yapti. Gece vardiyasi isçileri 00.00’da girdikleri maden ocaginda saatler sahur vaktini gösterdiginde mesailerine ara verdi. Isçiler yanlarinda getirdikleri domates, salatalik sogan, yogurt, konserve ve ekmekten olusan sahur sofrasini kurarak birlikte sahur yemegi yedi.

8 aylik mesaide ilk sahur heyecani

Pandemi dolayisiyla memleketi Zonguldak’a tasinan 24 yasindaki Sefer Altay isimli maden isçisi, "Daha önce Zonguldak civarlarinda çalistim. Istanbul’da çalistim. Pandemi dolayisiyla Zonguldak’a gelmeye karar verdim. Askerligimi yaptim, is aramaya basladim. Arilar Sirketi’ne basvuru yaptim. Isimi devam ettiriyorum. Baslayali 8 ay oldu. Begendim güzel isyeri. Arkadaslar ortami da iyi. Madencilik agir bir is ama güzel. Önemli olan zaten isyeri ve arkadaslar. Madencilik hayatimda ilk defa sahur yasiyorum. Ailemden ayri oldugum için biraz üzgünüm ama arkadaslarimla mutluyum. Buraya girince disarida olanlari unutuyorum" diye konustu.

"Içimizde buruk bir sevinç var"

22 yillik maden isçisi Erdogan Bozma da ailelerinden uzakta olsalar da mesai arkadaslariyla aile olduklarini ifade ederek, "Öncelikle Ramazan’in milletimize hayirli olmasini diliyorum. 22 yildan beri Arilar Madencilikteyim. Gayet de memnunuz. Içimizde tabi Ramazan dolayisiyla ailemizden uzaktayiz. Buruk bir sevinç var. Arkadas ortaminda gayet iyiyiz. Her sene ayni sahuru bu maden ocaginda yapiyoruz. Yeri geliyor sahurda, yeri geliyor iftarda evimizde oluyoruz. Öncelikli dilegim Ramazan’in milletimize hayirli olmasi, Ramazan Bayrami’ni da simdiden kutluyorum. Sahurda domates, salatalik, konserve ve içecegimiz var. Sahur bitti tekrar isimize dönecegiz" dedi.

15 yillik maden isçisi Güngör Soylu, "15 yildan beri buradayim. Hemen hemen gerek sahurda, gerek iftarda arkadaslarimizla Ramazan ayi geçiriyoruz. Simdiden Islam Alemi, Türk Halki’nin Ramazan Ayi’ni kutluyorum. Bayrami da tebrik ediyorum. Ailemizden uzaktayiz. Buruk bir sevinç var. Ama arkadaslarimiz da bizim ailemiz. Hemen hemen 15-20 senedir burada beraberiz. Onlar da bizim ailemiz. Kendi ailemizden uzaktayiz ama arkadaslarimizla beraber Ramazan Ayi’ni geçiriyoruz. Bu sahur Ramazan Ayi’nin ilk sahuru" diye ifade etti.

Yemegin ardindan dualar eden isçiler Ramazan Ayi’nin hayirli olmasini dilediler. Isçiler sofrayi topladiktan sonra mesailerine devam etti.
Kaynak: İHA