Kars Vadisi'nde Koyunlar Otluyor

Kars Vadisi’nde küçükbas hayvanlar otlamaya basladi. Büyük emeklere yapilan yesillendirme çobanlarin istahini kabartirken, yeni filizlenmeye baslayan otlarin koyunlar tarafindan tüketilmesine yetkililer sessiz kaliyor.

Kars Vadisi'nde Koyunlar Otluyor
Kars Vadisi Projesi çerçevesinde Kars Kalesi altinda yesillendirilen alan koyunlara ev sahipligi yapiyor. Havalarin isinmasiyla birlikte çobanlar binbir zahmetle tasinarak yesillendirme yapilan bölgede hayvanlarini otlatiyorlar. Nisan ayi ile birlikte yesermeye baslayan otlar daha büyümeden koyunlar tarafindan yeniyor.

Günesli hava ile birlikte Kars Vadisi’ne gelen vatandaslar ise gördükleri manzara karsisinda sasirdi.

Koyunlarin bu bölgede otarilmasinin dogru olmadigini ifade eden vatandaslar, “Yazik burasi turistik bir yer, herkes burayi geziyor. Bin bir emekle yesillendirme yapilmis, insanlar kimseye aldiris etmeden hayvanlarini burada otariyor. Buranin yetkilisi yok mu neden buna müsaade ediyor” diye tepki gösterdiler.

Öte yandan Milletvekillerinin büyük gayret, destek ve çikardigi ödeneklerle tamamlanan Kars Vadisi her gün yüzlerce yerli ve yabanci turistleri agirliyor. Kale altinda bedesten üstüne yapilan yesillendirme vadinin görünümüne ayri bir güzellik katarken, burada hayvan otlatilmasi ise görenleri üzdü.
Kaynak: İHA