Elaziglilar Ilk Sahura Davul Ve Klarnet Sesiyle Uyandi

Elazig’da vatandaslar ilk sahura davul ve klarnet sesiyle uyandi.

Elaziglilar Ilk Sahura Davul Ve Klarnet Sesiyle Uyandi
Ramazan ayinin gelisi ile birlikte yurt genelinde oldugu gibi Elazig’da da ilk sahurda davul sesleri sokaklardaki sessizligi bozmaya basladi.

Elazig’da ilk sahur gecesinde Ramazan davulculari bir saat evvel vatandaslari sahura kaldirmak için sokak sokak gezmeye basladi.

Elazig’da davulcular, davul ve klarnetlerin yani sira vatandaslara maniler söyleyerek sahura kaldirdi.

Ilk sahur oldugu için çok heyecanli oldugunu belirten klarnetçi Özgür Kaya, “ Biz saat 1:30’da baslayip sabah saat 4:00’a kadar çaliyoruz. Halkimizi sahura uyandirmaya çalisiyoruz. Elimizden geldigince rahatsiz etmeden yapmaya çalisiyoruz. Elimde duran davul ve klarnet ile bu isi yapiyoruz. Klarnet Elazig’a has bir sey. Bununla uzun hava da söylenebiliyor. Biz klarnette daha iyi anlatiyoruz. Bu bizim sesimiz. Bize hitap edilmis. Büyüklerim daha iyi bilir ama bize hitap edildigini düsünüyorum. Ben bu isi 4,5 yildir severek yapiyorum” dedi.

Mübarek 11 ayin sultani Ramazan ayinin gelmesine çok mutlu oldugunu aktaran vatandas Ibrahim Ömül, “ Tüm islam aleminin ibadetle güzel bir sekilde oruçlarini tutarak geçirmesini diliyorum. Tüm islam aleminin ve Elaziglilarin Ramazanini kutluyorum. Sahura her Ramazan oldugu gibi davul ve klarnetle kalkiyoruz. Bu güzel gelenegi sürdürüyoruz. Bu gelenek insallah yillar boyu sürmesini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA