Batman Belediyesi'nin Iki Yillik Degerlendirme Toplantisi

Batman Valisi ve Belediye Baskanvekili Hulusi Sahin, belediyenin iki yillik degerlendirme toplantisini gerçeklestirdi. Vali Sahin Baskanliginda belediyenin baslattigi 29 projenin 17’sinin tamamlandigi belirtildi.

Batman Belediyesi'nin Iki Yillik Degerlendirme Toplantisi
Batman’da kroniklesen tüm problemlerin çözüldügünü ifade eden Vali Sahin, modern kamu yönetiminin temel unsurlarindan olan seffaflik ve hesap verilebilirlik ilkeleri geregi bu degerlendirme toplantisini yaptiklarini söyledi.

Belediye kanunun ilgili maddesi geregi hakkinda terör sorusturmasi olan belediye baskanlarinin yerine görevlendirmeler yapildigini belirten Sahin, gönül isterdi ki, bu kisilerin karanlik odaklilara hizmet etmek yerine oyunu aldigi vatandasa hizmet etseydi ifadelerinde bulundu.

O zaman bu önlemlere gerek kalmazdi degerlendirmesinde bulunan Vali Sahin, "Ama maalesef öyle olmadi. Belediyeyi aldigimizin üzerinden tam iki yil geçti. Ilk yil özellikle bizim mali disiplinli toparlamamiz gerekiyordu onunla ugrastik ve proje havuzu olusturduk. Mücadelemizin ilk yili bununla geçti. Çünkü bir düzensizlik, tertipsizlik vardi. Mali disiplin yoktu, harcamalarin nereye gittigi belli degildi. Personel nerde belli degildi. Gelirler toplanmiyordu. Ilk yil bunlarla ugrastik. Proje havuzu olusturduk ve geçen sene tam da bugün bir yil önce 29 projeyi açikladik. O zamanki proje maliyeti 220 milyon civarindaydi. Fakat bugün geldigimiz noktada bu projeleri 600 milyona yapamazsiniz. Çünkü biliyorsunuz maliyetler çok artti. Biz bu projeleri su an itibariyle 17’sini tamamladik. 10 tanesini bu yilsonu itibariyle tamamlayacagiz. Sadece bir tanesi birkaç yil uzayabilir. O da Iluh deresi. Malum büyük bir proje. Bir projemiz de zaten uluslararasi finansman isteyen bir proje. Dolaysiyla 29 projemizin 29’unu da tamamlamis oluyoruz” dedi.



“Batman’a yeni projeler kazandiracagiz”

Batman’a yepyeni projeler kazandiracagini söyleyen Sahin, “Yeni projelerimiz de var. Önümüzdeki günlerde insallah onlari tek tek devreye alacagiz. Daha çok sosyal belediyecilige yönelik, kütüphaneler, bilgi evleri, kadin aile destek evleri. Mahalle mahalle bu tür çok güzel seyler yapacagiz. Bir tane çok muhtesem kültür merkezi, bir tane kongre merkezi benzeri düsüncelerimiz var. Insallah yavas yavas bunlar devreye girecek. En yakinda olani da kisa süre içerisinde insallah projesini hazirlayip ilan edecegiz. Engelsiz yasam merkezi. Onu da insallah yapip vatandaslarimiza ulastirmayi istiyoruz” seklinde konustu.

Toplantiya Vali Sahin’in yani sira AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman Il Baskani Akif Gür, Batman Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Belediye Baskan Yardimcilari ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA