Sanli Zaferin 100. Yili 100 Etkinlikle Kutlanacak

Afyonkarahisar, Kurtulus Savasi döneminde basariya ulasan tek taarruz savasi olan ve Cumhuriyete giden yolu aydinlatan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yilini gerçeklestirecegi 100 etkinlikle kutlayacak.

Bu topraklardan baslatilan ve Kurtulus Savasi’ni zafere tasiyan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yilini sanina yakisir sekilde kutlamak ve zafer coskusunu her kesimin hissetmesini saglamak amaciyla Afyonkarahisar Valiligi koordinesinde çok sayida kurumun is birligiyle yil boyunca yapilmasi planlanan 100 etkinlik belirlendi. ‘100. yilda 100 etkinlik’ mottosuyla planlanan bu 100 etkinlik Ulusal ve Uluslararasi Festival ve Organizasyonlar, Resmi Törenler, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler ve Sportif Etkinlikler olmak üzere 4 ana baslikta yapilacak.

100 etkinlik bu yila özel hazirlanan “Büyük Taarruz ’un 100. Yili” adli kitapçikta toplandi. Vali Yardimcisi Dr. Mehmet Boztepe koordinesinde hazirlanan kitapçikta Afyonkarahisar’in tanitimina da genis yer verildi.

Afyonkarahisar’in tarihi, kültürel ve turizm degerleri, yöresel lezzetleri ile hayran birakan pek çok güzel noktasi fotograflarla kitapçikta yer aldi. Özel tasarlanan kitapçikta hem tanitim hem de etkinlikler birlikte yer aliyor. 100. Yila özel hazirlanan kitapçik 80 ile gönderilirken ayni zamanda devlet büyükleri, bakanliklar ve devletin üst düzey kurumlarina ulastirilacak. 100 yil coskusunu yasatmak ve tüm Türkiye’yi Afyonkarahisar’da bulusturmak için hazirliklar tamamlandi. Yapilacak etkinliklerin bu yil çok daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA