Rektör Uzun, Temel Bilim Programlarinin Durumunun Görüsüldügü Toplantiya Katildi

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilim programlarinin mevcut durumunun degerlendirildigi toplantiya katildi.

Rektör Uzun, Temel Bilim Programlarinin Durumunun Görüsüldügü Toplantiya Katildi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar baskanliginda düzenlenen toplantiya YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri ile çesitli üniversitelerden alaninda uzman akademisyenler katildi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da yer altigi toplantida, temel bilim programlarinin mevcut durumunun yani sira, YKS yerlesme puani yüksek ögrenciler için temel bilimlerin özendirilmesi ve tercih edilebilir hale getirilmesi konusuldu. Toplantida ayrica arastirma ve teknoloji altyapisinin mevcut durumu ile iyilestirme önerileri, egitim ve ögretim kalitesi ve mezunlarin istihdamina iliskin çözüm önerileri konulari da ele alindi.

Türkiye’deki temel bilimler egitiminin durumunu degerlendirmek için bir araya gelmis olduklarini belirten YÖK Baskani Özvar, üniversitelerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimler alanindaki bölümlerine ilginin istenilen oranda olmadigini gözlemlediklerini ve bu bölümlere ilginin artmasi için çözüm üreteceklerini aktardi.

YÖK Baskani Özvar, “Toplantinin, üniversitelerin temel bilim alanlarindan matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinin mevcut durumunu degerlendirme, son zamanlarda ortaya çikan ögrenci sayilarinin azalmasi ve mezunlarinin istihdam olanaklari gibi sorunlara çözüm arama ve temel bilim bölümlerinde daha kaliteli bir egitim ve ögretim vizyonu ortaya koyma konularinda yeni dönemdeki yol haritasinin olusturulmasina katki saglayacagina inaniyorum” dedi.

YÖK temsilcileri, rektörler ve çesitli üniversitelerden alaninda uzman bilim insanlarinin katilimiyla gerçeklestirilen bu toplantiyi, konunun en üst düzeyde gündeme alinmasinin bir baslangici olarak gördügünü de ifade eden Özvar, Türkiye’nin Ar-Ge ve yenilikçilik performansinin sürekliligi ve gelisimi için temel bilim alanlarina nitelikli gençlerin ilgisinin canli ve sürekli tutulmasini saglamak zorunda olduklarinin altini çizdi.

Toplantinin önemine deginen Rektör Uzun ise “Bilimin ve teknolojinin ilerlemesinde, doganin sürdürülebilir bir sekilde gelecege aktarilmasinda temel bilimlerin önemi yadsinamaz. Temel bilim sermayesi olmadan anlama, anlatma ve olusturmaya yönelik faaliyetlerin gerçeklesmesi de mümkün olamaz. Bu noktada bugünkü toplantiyi nitelikli bireylerin yetistirilmesi ve gelecege zengin bir miras birakma noktasinda önemli bir adim olarak görüyorum. Bizleri hep daha iyisi için tesvik eden YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve temel bilimler alaninda farkli üniversitelerden toplantiya katilan bilim insanlarimiza tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA