Bartin Üniversitesi Dünyadaki Yüksekögretim Kurumlari Arasinda 556'Nci Siraya Yükseldi

SCImago Kurumlar Siralamasinda (SIR) bir önceki yila göre 65 basamak yükselen Bartin Üniversitesi, dünyadaki 4 bin 364 üniversite arasindan 556’nci sirada yer alirken, arastirma performansi göstergesine göre dünyadaki 374’üncü üniversite oldu.

Bartin Üniversitesi Dünyadaki Yüksekögretim Kurumlari Arasinda 556'Nci Siraya Yükseldi
SCImago Kurumlar Siralamasi (SIR), 2009 yilindan bu yana arastirma ve akademik kurumlarini degerlendirerek arastirma performansi, yenilik girdileri ile sosyal etki faktörleri olmak üzere 3 gösterge grubu üzerinden ölçümler gerçeklestirerek siralamalar yapiyor. Bu çerçevede 2 yil öncesinden baslayacak sekilde son 5 yilin (2016-2020) degerlendirilmesinin verildigi “2022 SCImago Kurumlar Siralamasi” açiklandi.

Siralamaya göre Bartin Üniversitesi dünya genelinde siralanan 4 bin 364 üniversite arasinda 556’nci sirada yer alarak bir önceki yila göre 65 basamak yükseldi.

Dünya genelinde siralamaya giren 8 bin 84 arastirma kurumu (üniversite ve diger Ar-Ge kurum/kuruluslariyla birlikte) arasinda ise Bartin Üniversitesi yine önemli bir basariya imza atarak, 719’uncu sirada yer almayi basardi. Bartin Üniversitesi genel siralamada bir önceki yila göre 101 basamak üste çikti.

Yüksekögretim kurumlari arasinda arastirma performansi göstergesi üzerinden yapilan degerlendirmede ise Bartin Üniversitesi 374’üncü siradaki yerini aldi. Bartin Üniversitesi Türkiye’de degerlendirmeye uygun bulunan 132 yüksekögretim kurumu arasinda ise 46’nci siraya yerlesti.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, sürdürülebilir gelisimle adindan bahsettiren bir üniversite olduklarini kaydederek “Geçtigimiz günlerde açiklanan Webometrics Dünya Üniversite Siralamalari degerlendirmesine göre 5 yilda 4 bin 181 üniversiteyi geride birakmayi basarmistik. Yine URAP 2021-22 Dünya Siralamasinda da yükselisimizi sürdürmüs, bir önceki yila göre 57 basamak yükselis ile 2 bin 427’nci sirada yer almistik. Simdi ise 2016-2020 yillari arasindaki performansimizin degerlendirildigi SCImago Kurumlar Siralamasinda önemli bir ilerleyis kaydettik. Her yil bir öncekine göre daha iyi bir performans sergiledigimiz bu süreçte önümüzdeki yillarda yapilacak 5 yillik degerlendirmede daha da üst siralara çikacagimizi simdiden söyleyebiliriz. Bartin Üniversitesi ailesini göstermis olduklari gayret dolayisiyla kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Bartin Üniversitesinin tüm bilesenleriyle gelecege emin adimlarla yürüdügünün de altini çizerek “Her günü bir öncekinden daha iyi olmasi için var gücümüzle çalismaktayiz. Bu dogrultuda kayda deger bir gelisim göstererek, bilimsel anlamda aldigimiz basarilarla yetkinligimizi ortaya koyuyoruz. Bilimsel çalismalarimiz, nitelikli yayin ve teknolojik etki degeri yüksek arastirmalarimizla yenilikçi bilgiyi insanligin hizmetine sunuyoruz. Bu düsüncelerle kalite eksenli yolculugumuzda bizlere destek veren YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA