Rusya, Lviv'i Hassas Füzelerle Vurmus

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna’nin Lviv kentinde ABD ve Avrupa ülkelerinden Ukrayna’ya gönderilen çok sayida silahin bulundugu lojistik destek biriminin hassas füzelerle vurularak imha edildigini duyurdu.

Rusya, Lviv'i Hassas Füzelerle Vurmus
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ediyor. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rus ordusunun bugünkü faaliyetlerine yönelik verdigi brifingde önemli bir noktanin imha edildigini aktardi. ABD ve Avrupa ülkelerinden Ukrayna’ya saglanan silah destegini hatirlatan Konasenkov, “Rusya Hava Uzay Kuvvetleri, 18 Nisan sabahi Lviv sehri yakinlarinda Ukrayna Lojistik Komutanligi’nin 124. Birlesik Lojistik Merkezi’ne yüksek derecede hassas füzelerle saldiri düzenledi.

Lojistik merkez içinde bulunan ve son 6 günde ABD ile Avrupa ülkelerinden Ukrayna’ya getirilen çok sayida silah imha edildi. Ayrica Kiev bölgesi Vasilkov köyü yakinlarinda büyük bir mühimmat deposu imha edildi. Gün boyunca Rus havacilik kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli havadan firlatilan füzeleri, Ukrayna’nin 16 askeri tesisini imha etti” dedi.



“Hava kuvvetleri Ukrayna’nin 84 askeri tesisine saldiri düzenledi”

Rusya Hava Uzay Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki 84 askeri tesise saldiri düzenledigini belirterek ayrintilari aktaran Konasenkov, “Hava Uzay Kuvvetleri, Ukrayna’daki 84 askeri tesise saldiri düzenledi.

Bu operasyonlarda Dnipro’da, ‘Toçka-U’ taktik füzelerinin onarim tesisi, bu yerlesim yerindeki Zelenoe Pole Savunma Taburu Komutanligi, Chervonaya Polyana bölgesindeki 2 mühimmat deposu ve bir yakit deposu yer almaktadir. Ayrica askeri teçhizatlarin bulundugu 47 düsman askeri egitim alani ve 22 topçu alani da vuruldu” ifadelerini kullandi.

“Roketlerle 331 askeri tesis vuruldu”

Rus ordusunun roket birliklerinin operasyonlarindan da bahseden Konasenkov, “Roket ve topçu birlikleri 331 askeri tesise saldirdi. Popasnaya ve Novomayorskoye bölgelerinde dokuz komuta noktasi, bir roket ve topçu silah deposu ile 315 düsman askeri toplanma alani vuruldu. Novotoshkovskaya yerlesim bölgesinde 120 kadar milliyetçi ve 9 birim askeri teçhizat imha edildi” dedi.

Konasenkov, Rusya’nin Ukrayna’ya geçtigimiz 24 Subat’tan itibaren verilen hasar konusunda rakamlar aktararak, “Toplamda özel askeri operasyonun baslangicindan bu yana 139 uçak, 483 insansiz hava araci, 250 uçaksavar füze sistemi, 2 bin 337 tank ve diger zirhli savas araçlari, 254 çoklu roketatar, bin 9 obüs ve havan topu ve 2 bin 196 özel askeri araç yer aldi” dedi.

Kaynak: İHA