MSB'den 'Pençe-Kilit' Operasyonu Hakkinda Açiklama

Milli Savunma Bakanligi, Pençe-Kilit operasyonu hakkinda, “Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan icra edilen basarili operasyonlar neticesinde agir kayiplar veren PKK/KCK terör örgütünün; Irak’in kuzeyinde bazi bölgelerde varligini hâlen sürdürmeye, yeniden barinma alanlari ve mevziler olusturmaya devam ettigi ve genis çapli bir saldiri hazirligi içinde oldugu tespit edilmistir” açiklamasinda bulundu.

MSB'den 'Pençe-Kilit' Operasyonu Hakkinda Açiklama
Milli Savunma Bakanligi, Irak’in Kuzeyinde gerçeklestirilen Pençe-Kilit operasyonu hakkinda yazili bir açiklama yapti. Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan icra edilen basarili operasyonlar neticesinde agir kayiplar veren PKK/KCK terör örgütünün; Irak’in kuzeyinde bazi bölgelerde varligini hâlen sürdürmeye, yeniden barinma alanlari ve mevziler olusturmaya devam ettigi ve genis çapli bir saldiri hazirligi içinde oldugu tespit edildigi belirtilen açiklamada, “PKK/KCK ve diger terörist unsurlari etkisiz hâle alinarak Irak’in kuzeyinden halkimiza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldirilarini bertaraf etmek ve hudut güvenligimizi saglamak maksadiyla; Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa haklarimiz dogrultusunda, Irak’in kuzeyinde (sözde Metina, Zap ve Avasin-Basyan bölgelerinde) bulunan terörist hedeflere karsi ‘Pençe-Kilit’ operasyonu baslatilmistir” denildi.

Operasyon öncesinde PKK/KCK örgütüne ait barinak, siginak, magara, tünel, mühimmat depolari ile sözde karargâhlardan olusan hedefler hava harekâti ile ates altina alindigi belirtildi.

Hava hücum harekâti öncesinde bölgede konuslu Firtina, ÇNRA ve diger topçu unsurlari tarafindan da belirlenen hedefler yogun sekilde ates altina alinarak tam isabetle vuruldugu vurgulandi.

Hava kuvvetleri ates destek vasitalari ATAK helikopterleri, IHA ve SIHA’larla desteklenen Komandolar ve Özel Kuvvet unsurlari karadan sizarak ve hava hücum harekâti ile bölgeye intikal ettirildigi açiklandi.

Dost ve müttefiklerle koordine edilerek icra edilen harekâtta, azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanilarak terör örgütünün bölgedeki varligina agir bir darbe indirildigi vurgulandi.

Harekât sirasinda; sivillerin, tarihî ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alindigi belirtilen açiklamada, “Irak’in toprak bütünlügüne saygili olarak gerçeklestirilen bu operasyonda sadece teröristler hedef alinmaktadir. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan ülkemizin ve milletimizin güvenligi için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hâle alinincaya kadar azim ve kararlilikla devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA