Iki Yil Aradan Sonra Binlerce Kisi Meydanda Iftarda Bulustu

İçel Erdemli’de sahil kenarinda meydana kurulan iftar sofrasinda yaklasik 8 bin kisi dualarla orucunu açti.

Erdemli Belediyesi tarafindan 2 yil aradan sonra Covid-19 pandemisinin bitme asamasina gelmesi nedeniyle geleneksel iftar programi düzenlendi.

Sahil kenarinda bulunan Dr. Devlet Bahçeli Meydani’na kurulan iftar sofrasina yaklasik 8 bin kisi konuk oldu. Iftar öncesinde Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu masalari tek tek gezerek vatandaslarla sohbet etti. Programda Kur’an-i Kerim okunarak, binlerce kisi ayni anda dua edip oruçlarini açti.

Ramazan ayinda 11 noktada iftar programi düzenlendigini ve bu ayda gönüllerin bir oldugunu ifade eden Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “Vatandaslarimizi iftar sofrasinda bulusturmaya gayret ettik. Erdemli merkez olmak beldeden mahalleye dönüsen yerlerimizde de binlerce insanimizi bir araya getirerek Ramazan’in manevi hazzini onlara tattirmaya çalistik. Ramazan’in güzelligini Erdemli’de insanlarimizla yasayalim istedik. Insanlarimiz da gerçekten pandemiden dolayi bir araya gelmeyi de özlemisler ki binlerce insanimiz iftar soframizi sereflendirdi. Erdemli birlik, beraberlik olunca, milli ve manevi hassasiyeti olunca insanlarimizin duygulari doruk noktada. Bu manevi iklimde tabii gönüllerimiz bir, kalbimiz bir, yüregimiz bir. Erdemli’de insanlarimizin kalbi vatan millet, devlet, din olunca birlikte atiyor. Dolayisiyla birlikte atan kalplerin bir olmasi da ayri bir manevi haz diye düsünüyorum” dedi.

Iftar programina katilan vatandaslar, pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra bu sekilde bir araya gelmenin güzel oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA