Erzurum'un Aksaçlilari Sohbet Meclisinde Bulustu

Erzurum’da yaptigi kültür-sanat etkinlikleri ile her zaman öncü bir STK olan TDED Erzurum Subesi yine bir ilki gerçeklestirdi. Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Subesi sehrin "Aksaçlilarini" bulusturdu.

Erzurum'un Aksaçlilari Sohbet Meclisinde Bulustu
Erzurum’da kültür-sanat etkinliklerine nitelikli organizasyonlari ile kaldigi yerden devam eden Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Subesi , Aksaçlilar Bulusmasi’nin 1.sini dün aksam gerçeklestirdi. Siyasetçisi, bürokrati, egitimcisi, is insani, esnafi, STK’si bu programda bir araya geldi.

Birlik , beraberlik ve dayanisma ayi olan Ramazan’da her biri kendi alaninda yillardir Erzurum’a yaptigi hizmetleri ile katkida bulunmus sehrin önde gelen degerleri "Aksaçlilar" sohbet meclisinde bulustu.

Ben yok, Biz variz suuruyla daha güzel bir Erzurum için gerçeklestirilen bu anlamli etkinlik ile TDED Erzurum farkini gösterirken toplumun her kesiminden alkis aldi.

Büyüksehir Belediyesi Tebrizkapi Kültür-Sanat Çarsisi’Nda gerçeklesen Aksaçlilar sohbet meclisinde sehrin sosyo-kültürel yapisi üzerine tespitler yapildi, hatiralar anlatildi, sehrin bazi meseleleri hakkinda çözüm önerileri ortaya koyuldu, gazel ve türküler seslendirildi.

Sohbet Meclislerine gösterilen yogun ilgiden dolayi memnuniyetini dile getiren TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas : " Insanimizin bir araya gelmeye ihtiyaci var. Herkes, benzeyeni ile savrulmus bir kenara, böyle olmaz. Kadim kültürümüzde bu yok. Farkli düsünceden, inançtan, toplumsal ve mesleki yapidan insanlar bir aradaydi. Bunu yeniden canlandirmamiz gerekir ki sehrimiz ve toplumumuz daha iyi bir noktaya gelebilsin. TDED Erzurum Subesi olarak Rahmet Iklimi olan mübarek Ramazan-i Serif’te maneviyat sehri olan Dadaslar diyarinda birlik ve beraberlik örnegi sergilemek istedik. Bu baglamda "Aksaçlilar" sohbet meclisimizin ilkini gerçeklestirdik. Sohbet meclisimizin ikincisini daha büyük bir mekânda yapip davet edemedigimiz agabeyilerimizi de davet edecegiz insallah. Meclisimize katilarak bizleri onurlandiran Eski Saglik Bakanimiz, Erzurum Milletvekilimiz Prof. Dr. Recep Akdag’a, Erzurum Milletvekilimiz Zehra Taskesenlioglu Ban’a, ilk programimizin destekçisi Yakutiye Belediye Baskanimiz Dr. Mahmut Uçar’a, katilan tüm agabeyilerimize, hocalarimiza ve dostlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA