Büyüksehir Belediyesi, Tarsus Yarenlik Alanina 'Kent Meydani' Yapiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, Tarsus ilçesindeki sosyal alanlari yeniliyor. Yarenlik Alaninda devam eden yenileme çalismalari çerçevesinde ’kent meydani’ yapilacak. Ekipler, Tarsus’ta Mavi Bulvar ile Ötüken Vadi Parkta ise altyapi yenileme ve düzenleme islemi uyguluyor.

Büyüksehir Belediyesi, Tarsus Yarenlik Alanina 'Kent Meydani' Yapiyor
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, kent merkezlerinde vatandaslarin yogun olarak kullandiklari sosyal alanlarin daha islevsel ve modern yapilara kavusturulmasi için hazirlanan proje çalismalari bir bir hayata geçiriliyor. Ekipler, Tarsus’ta Yarenlik Alanindaki yenileme çalismalarini sürdürüyor.

Tarsus kent merkezinin kalbi olan Yarenlik Alani’na meydan kazandiriliyor

Geçtigimiz günlerde Tarsus’un en büyük parklari arasinda yer alan Atatürk Gençlik Parki’nda spor alanlari olusturulmasi için çalisma baslatan Büyüksehir Belediyesi, ilçede ticari hayatin yogun sekilde aktigi ve trafige kapali olmasi dolayisiyla yaya yogunlugunun da bulundugu Yarenlik Alanina meydan kazandirmak ve konforlu hale getirmek için faaliyete geçti. Yarenlik Alaninin orta kisminda bulunan saat kulesi alani bütünlestirmek, silueti kesintisiz hale getirmek ve nitelikli etkinlik bölgesi olusturabilmek için yikilirken, estetik çizgiler tasiyacak zemin düzenleme faaliyeti için ise yogun sekilde çalisiliyor.

Yarenlik Alaninda çalismayan aydinlatma sisteminin yenilenecegi proje çerçevesinde, oturma gruplari yenileme, yeni çesme konumlandirma ile zemin iyilestirme islemleri de yerine getirilecek.

“Yarenlik Alaninda kent estetigine deger katacak çalisma baslattik”

Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Park Bahçeler Proje Sube Müdürü Alpagu Ilter, yürütülen çalisma hakkinda bilgi vererek, “Daha önce Atatürk Parki’nda baslattigimiz çalismalar, Yarenlik Alani, Mavi Bulvar ve Ötüken Vadi Parkta devam edecek. Yarenlik Alaninda; kent estetigine deger katacak, meydan özelligini kazandiracak, kentin siluetini ve caddenin yaya bölgesinin siluetini bozmayacak sekilde kentsel donatilarin, bozulan zeminlerin, aydinlatma elemanlarinin yenilendigi bir çalisma baslattik. Daha önceki kullanimda oturma banki ve bitki kasasi olarak kullanilan birimlerde, içinin sigara küllügü ve çöp alani gibi kullanilmasindan dolayi oralara daha modern oturma birimleri, çesme ve bitki kasalari koyacagiz. Agaçlarin saglikli yasayabilmesi için mevcut agaçlari zaten koruyarak gidecegiz. Sökülen, degistirilen agaçlarin yerini de kimlik kazandiracak daha güzel bitkilerle donatacagiz. Giris çikisinda tasarim anit giris noktalari olusturuyoruz. Burada Tarsus’un yasam alaninin daha kaliteli, daha güzel olmasini hedefledik” dedi.



Mavi Bulvara vizyon kazandiracak proje

Büyüksehir Belediyesi, yine Tarsus’ta Mavi Bulvara farkli vizyon kazandiracak proje için saha çalismasinin dügmesine basti. Mavi Bulvarin, Gazipasa Bulvari ile Kaleburcu Caddesi arasinda kalan 800 metre uzunlugundaki bölümünde çift tarafli yürütülecek çalisma ile kosu yolu iyilestirme, kaldirim ve yesil alan bantlarinin yenilenmesi saglanacak.

“Mavi Bulvarin spor alani özelligini artiracagiz”

Büyüksehir ekipleri, Altaylilar Mahallesindeki Ötüken Vadi Parkta ise altyapi yenileme ve düzenleme islemi uyguluyor. Alpagu Ilter, Tarsus’ta sportif amaçli kullanilan Mavi Bulvar ve Tarsus Ötüken Vadi Parkindaki çalismalarla ilgili, “Mavi Bulvarin daha hareketli, daha rekreatif olmasi için spor alani özelligini artiracagiz. Kosu yolunu, yesil alanlarini ve kaldirimlarinin yenilenmesini yapiyoruz. Bununla beraber yesil dokusunu, oturma birimlerini ahsap konsollar üzerinde yenileyerek daha modern, daha güzel, daha estetik birimlerden olusan bir alan olusturuyoruz. Tarsus Ötüken Vadi Parkinda ise mevcut bozulmus olan sulama sistemi ve yesil alanini, çim alanlarini yeniliyoruz. Aydinlatmasindaki eksiklikleri gideriyoruz. Havuzlardaki su sizintilarini ve mekanik tesisattaki bozulmalari yenileyerek, daha güzel, daha hareketli bir alan olusturmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA