BM, Rusya-Ukrayna Arasindaki Ateskes Için Türkiye'den Umutlu

Birlesmis Milletler (BM) Insani Islerden Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi ve Acil Yardim Koordinatörü Martin Griffiths, yakin gelecekte Rusya ve Ukrayna arasinda bir ateskes görünmedigini, muhtemel bir ateskes umudu için gelecek hafta Türkiye’ye gidecegini açikladi.

BM, Rusya-Ukrayna Arasindaki Ateskes Için Türkiye'den Umutlu
BM Insani Islerden Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi ve Acil Yardim Koordinatörü Martin Griffiths, ABD’nin New York kentinde bulunan BM Genel Merkezi’nde gazetecilere açiklamalarda bulundu. Çaresiz sivillerin güç durumdaki bölgelerden tahliye edilebilmesi ve çok ihtiyaç duyulan yardimi saglayabilmesi için Ukrayna’da yerel ateskes düzenleme girisimleri gerektiginin altini çizen Griffiths, "Açikçasi, Rusya tarafinda henüz insani bir ateskese sahip degiliz. Bununla ilgili birçok ayrintiya girdim ve bu tekliflerin ayrintilari hakkinda bana geri döneceklerine söz vermeye devam ettiler" dedi.



“Türkiye degerli ve faydali bir ev sahibi”

Ukrayna’daki Ukrayna ve Rus güçleri arasinda insani ateskesin su anda ufukta olmadigini, ancak birkaç hafta içinde mümkün olabilecegini söyleyen Griffiths, baris saglanmasi konusunda Türkiye’den umutlu oldugunu ifade etti.

Griffiths, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve diger yetkililerle Ukrayna ve Rusya arasinda insani müzakerelere ev sahipligi yapma umutlarini görüsmek üzere bu hafta Türkiye’ye gidecegim’’ dedi.

Griffiths, Türkiye’nin barisa giden yolda basarili oldugunu belirterek, "Türkiye, her iki tarafa da bu görüsmeler için gerçekten degerli ve faydali bir ev sahibi olarak kendini sunabildi” dedi.

Kaynak: İHA