Bakan Kurum Açiklamasi 'Ülkeye, Millete Sevginin Ölçüsü Yapilan Hizmetlerdir, Yatirimlardir'

Kocaeli’de iftarda vatandaslarla bir araya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakani Murat Kurum, “Güçlü Türkiye yürüyüsüne, ülkemizi dünyada aktör, bölgesinde süper güç yapma mücadelemize kararlikla, azimle, askla devam edecegiz. Insallah aziz milletimiz 2023’te de, 2024’te de ülkemiz üzerinde oynanan tüm hesaplari bozacak, isi yine ehline verecektir” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Ülkeye, Millete Sevginin Ölçüsü Yapilan Hizmetlerdir, Yatirimlardir'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakani Murat Kurum, Kocaeli programi çerçevesinde son olarak Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programina katildi.

Burada konusan Bakan Kurum, “Bizim medeniyetimizde Ramazan sofrasi ahiret kardesligidir. Bu yüzden buradaki atmosfer kalbimize, gönlümüze, yüregimize; huzur, mutluluk ve muhabbet veriyor. Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye davasina hizmet ediyoruz. Marmara’yi sadece bölgesinde degil dünyada üretim merkezi yapmak, Anadolu’yu her alanda bir numaraya tasimak için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



“Kocaeli, Türk sanayisinin yüz akidir”

Kocaeli’nin milli ekonominin en büyük gurur kaynagi olduguna deginen Bakan Murat Kurum, “Kocaeli, milli ekonomimizin en büyük gurur kaynagidir. Türk sanayisinin yüz akidir, onurudur, gururudur. Cumhurbaskanimizin üretim, istihdam, ticaret ve ihracat vurgusuyla gösterdigi hedefte Kocaeli, lokomotiftir, öncüdür, rol modeldir. Bu anlamda Kocaeli’miz, Türkiye’yi dünyanin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme vizyonumuza en güçlü katkiyi saglayan sehirlerimizin basinda gelmektedir. Kocaeli; organize sanayi bölgeleri, lojistik avantajlari, serbest bölgeleri, Bilisim Vadisi, teknopark ve Ar-Ge merkezleriyle; cazibe merkezi olmaya ve gücümüze güç katmaya devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi olarak Kocaeli’mizde bir taraftan 150 bin sosyal konut projemiz çerçevesinde dar gelirli Kocaelili kardeslerimiz için yeni binlerce sosyal konut insa ederken, diger yandan sehrimizde yesil alan miktarini büyük oranda artiracak 8 milyon metrekare büyüklüge sahip toplam 14 millet bahçesi projemize devam ediyoruz. Insallah tüm projelerimiz, yatirimlarimiz tamamlandiginda her alanda artik çok daha baska, çok daha güzel, çok daha yesil bir Kocaeli’ye hep birlikte ulasacagiz” diye konustu.



“Ülkesini en çok seven isini en iyi yapandir”

Ülkeye yeni eserler kazandirmanin gayreti içerisinde olduklarini aktaran Bakan Kurum, “Bir ülkeye, bir millete sevginin ölçüsü yapilan hizmetlerdir, yatirimlardir. Ülkesini en çok seven, isini en iyi yapandir. Gerçege dönüsmeyen fikirler nasil kaybolup gitmeye mahkumsa, esere dönüsmeyen sevgi de suya yazilan yazi gibidir, hiçbir anlam ifade etmez. Cumhurbaskanimizin liderliginde aziz milletimizi 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonuyla bulusturmak için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Bizler birileri gibi yikmanin, engellemenin degil, eser siyaseti anlayisiyla ülkemize yeni eserler kazandirmanin gayreti içerisindeyiz. Bu mücadelemize destek veren herkese gönlümüzün de Bakanligimizin da kapilari her zaman sonuna kadar açiktir” seklinde konustu.



“Cumhur Ittifaki gözünü istikbale dikmistir”

2023 ve 2024 seçim sürecine de deginen Bakan Kurum, “Gerek Kocaeli’de gerek diger 80 ilimizde bu basarilari sürdürebilmek için Cumhur Ittifaki olarak bir ve beraber hareket etmeye devam edecegiz. Çünkü Cumhur Ittifaki gözünü istikbale dikmis, hedefine milletin refahini yerlestirmis, gücünü milletten alan bir millet cephesidir. Temelinde adanmislik olan bu birliktelik, Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine tasiyacaktir. Bunun için önümüzde iki kritik süreç vardir. 2023 ve 2024 seçimleri. Ben inaniyorum ki ‘Birlikte rahmet vardir’ hadisinin müjdesine kavusacak ve Cumhur Ittifaki olarak Cumhurbaskanimizi rekor bir oyla yeniden cumhurbaskani seçecegiz. Ve büyük Kocaeli yürüyüsüne, güçlü Türkiye yürüyüsüne, ülkemizi dünyada aktör, bölgesinde süper güç yapma mücadelemize kararlikla, azimle, askla devam edecegiz. Insallah aziz milletimiz 2023’te de, 2024’te de ülkemiz üzerinde oynanan tüm hesaplari bozacak, isi yine ehline verecektir” ifadelerini kullandi.

Programa Bakan Kurum’un yani sira; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, bürokratlar ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA