Tunus Açiklarinda Batan Akaryakit Yüklü Gemide Sizinti Tespit Edilmedi

Tunus açiklarinda dün kötü hava kosullari nedeniyle batan ve 750 ton akaryakit tasiyan gemide inceleme yapan dalgiçlar, gemide sizinti olmadigini tespit etti.

Tunus Açiklarinda Batan Akaryakit Yüklü Gemide Sizinti Tespit Edilmedi


Tunus’un Gabes kenti açiklarinda dün kötü hava kosullari nedeniyle batan ve 750 ton akaryakit tasiyan Ekvator Ginesi bayrakli Xelo adli gemide Tunus Çevre Bakanligina bagli ekipler incelemede bulundu. Dalgiçlar tarafindan incelenen geminin gövdesinde sizinti tespit edilmedigi aktarildi. Incelemenin geminin kaptani ve mühendisi ile yapildigi ifade edilirken, önlem olarak geminin etrafina koruyucu bariyerler yerlestirildigi aktarildi.

“Durum tehlikeli degil”

Tunus Ulastirma Bakani Rabie Majidi yaptigi açiklamada, gemi mürettebatini tahliye eden arama-kurtarma ekiplerinin operasyon sirasinda gemideki vanalarin kapali oldugunu kontrol ettigini belirterek, dalgiçlarin yaptiklari incelemede söz konusu vanalarin sizdirmaz ve saglam oldugundan emin oldugunu açikladi.

Majidi, “Durum tehlikeli degil, görünüm olumlu, gemi sans eseri kumda karaya oturdugu için stabil" ifadelerini kullanarak, önceliklerinin gemide bulunan dizel yakiti kirliligi önlemek için güvenli sekilde baska bir noktaya pompalamak oldugunu belirtti.



Mürettebat kurtarilmisti

Misir’dan Malta’ya giden Xelo’nun mürettebati geçtigimiz cuma aksami bir imdat çagrisi yapmis, gemide bulunan 4’ü Türk, 2’si Azerbaycanli ve 1’i Gürcistanli olan toplam 7 kisilik mürettebat kurtarilmisti.
Kaynak: İHA