Mardin'de Kalp Sagligi Için Pedal Çevirdiler

Mardin’in Derik ilçesinde vatandaslar ve sporcular, Kalp Sagligi Haftasi’nda düzenlenen bisiklet turunda ’Kalbin için pedalla’ sloganiyla pedal çevirdiler.

Mardin'de Kalp Sagligi Için Pedal Çevirdiler
Derik Bisiklet ve Doga Sporlari Kulübü (DEBIDOSK) tarafindan kalp sagligi konusunda farkindalik olusturmak için bisiklet turu düzenlendi.

DEBIDOSK Baskani Sevdet Baki’nin öncülügünde ilçe stadyumunda kulüp üyeleri ve vatandaslar bisikletlerle tur atti. Tüm vatandaslari bisiklet sporunu yapmaya davet eden Kulüp Baskani Baki, bisiklet sporunu kisa sürede onlarca kisiye ulastirdiklarini, hedeflerinin kisa sürede çok büyük kitlelere ulasmak oldugunu söyledi.

Baki, "Artuklu Üniversitesi ögretim üyeleri ve ögrencileri ile Derik’te yasayan ve bisiklet sürmeyi bilmeyen herkese gönüllü olarak egitim verdik. Bisiklet sporunu daha çok yayginlastirmak için elimden gelen bütün çabayi sarf edecegiz" dedi.

Doga sporlarinin insan yasamina olumlu etkisine deginen saglik personeli Mert Beçene ise farkindalik için tura katildigini ifade etti.

Beçene, "Saglik personeliyim. Fiziksel aktivitelerin, doga sporlarinin, gülüslerin fiziksel aktiviteleri insan yasamina, insan sagligi üzerinde psikolojik olsun, fizyolojik olsun tüm etkilerini topluma empoze etmek için bu etkinliklere katilmis bulunmaktayiz. Farkindalik için de bugün Kalp Sagligi Haftasi oldugundan dolayi bu turu düzenledik. Sevdet Baki hocam öncülügünde kalbin için pedalla sloganiyla bugün bu etkinligi düzenlemis bulunmaktayiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA