Kahramankazan'da Dünya Yetimler Günü'nde Anlamli Iftar

Kahramankazan’da, "Dünya Yetimler Günü" dolayisiyla iftar programi düzenlendi. Ankara Valisi Vasip Sahin ve Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, tek tek ilgilendikleri çocuklara çesitli hediyeler verdi.

Kahramankazan'da Dünya Yetimler Günü'nde Anlamli Iftar
Ankara’da Kahramankazan Belediyesi ve Kahramankazan Kaymakamligi, "Dünya Yetimler Günü" dolayisiyla anlamli bir iftar programi düzenledi.

Iftara, Vali Sahin, Baskan Oguz, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler, Kaymakam Abdullah Selim Parlar ve esleri ile yetimler, sehit ve gazi çocuklari, dezavantajli çocuklar ve aileleri katildi.

Kur’an-i Kerim okunmasi ve dua edilmesiyle baslayan programda, Baskan Oguz iftar öncesi masalari tek tek gezerek, çocuklarla sohbet etti. Sahin ve Oguz çocuklara çesitli hediyeler vermeyi ihmal etmedi. Sahin ve Oguz, çocuklarla gün anisina hatira fotografi çektirdi.

“Yetim gülerse insanlik güler”

Vali Sahin, yetimlerin daha fazla yanlarinda olmanin ve gönüllerine girebilmenin gerektigini belirterek, "Bizler devlet olarak bunu yapmaya çalisiyoruz. Türkiye’de, bizim kadim kültürümüzde, irfanimiz içerisinde zaten mündemiç olan yetime saygi, yetimin hakkini koruma ve yetimi görüp gözetme var” dedi.

Devlet politikasi olarak yetimlerin haklari ve yetistirilmeleri konusunda pozitif ayrimcilik uygulanarak hassasiyet gösterildigini ifade eden Sahin, “Allah’a hamdolsun hiçbir yetimimizi aç açikta birakmamaya gayret ediyoruz. Ama eger bizim bilgimiz disinda, sizlerin bilgisi dahilinde unutulmus, ihmal edilmis yetimler varsa ne olur bizlerle irtibat kurup bizlerin bu üzerindeki vebali hiç olmazsa hafifletmemize, kaldirmamiza yardimci olmus olursunuz. Hem kendi huzurumuz hem milletimizin huzuru hem insanligin huzuru için ne olur kimsesizlere, muhtaçlara, özellikle de garip gurebaya, yetime hep birlikte el uzatalim, hep birlikte sahip çikalim” diye konustu.

Baskan Oguz da, belediye olarak ilçelerindeki yetimlerin, ihtiyaç sahiplerinin ve dezavantajli bireylerin her zaman yaninda olduklarini belirterek, “Kahramankazanimizda tüm kesimlerle büyük bir aileyiz. Ailemizin hiçbir ferdini hamdolsun yalniz birakmiyoruz. Bugün bu anlamli programda çocuklarimizla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Unutmayalim ki bir yetim gülerse insanlik güler” dedi.

Kaynak: İHA