Istanbul'da Sahte Madeni Euro Operasyonu

Sahte madeni Euro imal ederek yurtdisina gönderme hazirliginda bulunan bir sahis Jandarma ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi. Basahsehir’de adeta küçük bir darphaneye dönüstürülen depoda yapilan aramalarda, 10 bin adet 2 Euro’luk sahte madeni para, 16 bin adet basima hazir madeni çerçeve ile pulu ve 1 adet hidrolik pres makinesi ele geçirildi.

Istanbul'da Sahte Madeni Euro Operasyonu
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri; S.D. isimli bir sahsin, yurtdisina göndermek üzere yüklü miktarda sahte madeni Euro imal ettigi bilgisini aldi. Yapilan takip neticesinde, süphelinin “Sahte Eurolari” Basaksehir’de bulunan bir depoda imal ettigi belirlendi. Söz konusu depoya operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri, süpheli S.D.’yi suçüstü yakaladi. Adeta küçük bir darphaneye dönüstürülen depoda yapilan aramalarda; 10 bin 000 adet 2 Euro’luk sahte madeni para, 16 bin 000 adet basima hazir madeni çerçeve ile pulu ve 1 adet hidrolik pres makinesi ele geçirildi.

Gerçeginden ayirt etmek zor

Operasyon sonrasi yapilan teknik incelemede; ele geçirilen sahte madeni paralarin yurtdisindaki kumar makineleri ve sigara otomatlarindan geçmesi için elektrolize edilerek imal edildigi, tüm özellikleri ile gerçegine çok yakin oldugu tespit edildi. Yakalanan S.D., “Parada Sahtecilik” suçundan çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA