Ayvalik'ta Dünya Yetimler Günü Iftar Yemegiyle Kutlandi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, 2013 yilindan bu yana Ramazan ayinin 15. günü kutlanilan Dünya Yetimler Günü nedeniyle anlamli bir etkinlige imza atildi.

Ayvalik'ta Dünya Yetimler Günü Iftar Yemegiyle Kutlandi
Yetim çocuklara yönelik farkindaligin artirilmasi amaciyla bu sene dokuzuncu kez idrak edilen Dünya Yetimler Günü’nde Ayvalik Kaymakamligi tarafindan yetim çocuklar için iftar yemegi düzenlendi.

Haliç Park Otel’de düzenlenen iftar yemegine Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman’in yani sira

Ayvalik Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Mukaddes Gündogan, Ilçe Sosyal Hizmetler Müdürü Hamza Bozkurt ile yaklasik 20 yetim çocuk anneleriyle katildi.

Kaymakam Yaman’in babalarini yitiren çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet ettigi çocuklarin yüzlerindeki mutluluk ise görülmeye deger olarak nitelendirildi.

Düzenledikleri anlamli organizasyonla ilgili gazetecilerin yönelttigi sorulari yanitlayan Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, 15 günden bu yana Ramazan ayinin uhrevi ortamini yasadiklarini kaydederek, “Mübarek Ramazan ayinda da toplumun çesitli kesimleriyle bir araya gelip, devlet-millet kaynasmasini, birlik ve beraberligimizi göstermeye gayret ediyoruz. Bugün de Dünya Yetimler Günü dolayisiyla yetim çocuklarimizla bir araya geldik. Ramazan ayinin kutsiyetini ve uhrevi ortamini onlarla birlikte idrak ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA