Nigde'de 30 Yila 30 Eser Sergisi Açildi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin kurulusunun 30. yil dönümü etkinlikleri çerçevesinde, ’30 Yila 30 Eser’ sergisi açildi.

Nigde'de 30 Yila 30 Eser Sergisi Açildi
Nigde Müzesi Sergi Salonundaki serginin açilisina Vali Yilmaz Simsek, AK Parti Nigde Milletvekili Selim Gültekin, Nigde Ömer Halsidemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, ögrenciler ve davetliler katildi.

Açilista konusan Vali Yilmaz Simsek, üniversitenin 30’uncu yasina girmesinin kente gurur verdigini söyledi.

Üniversitenin kurulusunun 30’uncu yilini çesitli etkinlilerle kutlandigini söyleyen Vali Simsek; “Sergide, ülkenin seçkin ve basarili önemli sanatçilarin eserleri bulunuyor. Halkimiz bu önemli eserleri ziyaret edebilecek. Üniversitenin 30’uncu yasina girmesi Nigdemiz, üniversitemiz ve bizler için gurur vesilesi. Üniversitemizin yas almasi ve her geçen gün kendisini gelistirmesi tabi ki sehrimize de kazanimlar sunuyor. Bu sergide sehrimize bir kazanç. Insallah bunda sonra da üniversitemiz her alanda ilimize katki sunmaya devam edecek” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü tarafindan organize edilen sergide; tekstil tasarimi, moda tasarimi, el sanatlari ve seramik alaninda eserler yer aliyor.
Kaynak: İHA