Kilosu 10 Bin TL Olan Altin Kaplamali Kayisi Üretti

Malatya’da bir kayisi isletmecisi kayisiyi yenilenebilir altindan kaplayarak kilosunu 10 bin TL’den tanesini ise 200 TL’den satisa sundu.

Kilosu 10 Bin TL Olan Altin Kaplamali Kayisi Üretti
Türkiye’nin Avrupa Birligi (AB) tescilli sayili ürünlerinden biri olan ve toplamda 100’ün üzerinde ülkeye yapilan ihracat ile kent ekonomisine ciddi katki sunan ve Malatyali çiftçilerin en önemli geçim kaynagi olan kayisinin katma degerini yükseltmek isteyen bir isletmeci kayisi altin kaplama ile kaplayarak satisa sundu.

4 nesildir kayisi isletmeciligi yapan isletmeci Yusuf Güzel, kayisinin katma degerini arttirmak için altin kaplamali kayisi ürününü yaptiklarini belirterek, “Bu fikir biz 4 nesildir kayisisiyiz. Kayisi ile ugrasip kayisiya deger katmaya çalisiyoruz. Kayisiyi daha iyi ve daha katma degerli bir ürün olusturmak amaciyla arastirma yaparken bu yöntemi bulduk. Yenilebilir altindan olusan kayisi olusturduk. Daha katma degerli daha farkli bir ürün olusturmak istedik” dedi.

Avrupa ve Orta Dogu’dan siparis aldiklarini ifaden eden Güzel, altin kaplamali kayisini kilosunun 10 bin TL tanesinin ise 200 TL’ye satisa sunuldugunu söyledi.

Güzel, “ Kilosu suan 10 bin TL tanesi 200 TL ama bu altinin dalgalanmasiyla da alakali bir sey. Satis konusunda ise bu lüks tüketime girecegi için daha çok Avrupa ve Orta Dogu bazli satislarimiz hedef kitlemiz arasinda mevcut. Yavas yavas taleplerimiz olusmaya basladi.

Özellikle iç piyasadan ve orta dogudan sorulmaya baslandi. Fiyat teklifleri veriyoruz. Özel ambalajli ihracat için hazirlik yapiyoruz. Normalde kayisi degerli bir ürünken biz daha ultralükslere hitap etmek amaciyla yaptigimiz bir sey” diye konustu.

Güzel, altin kaplamali kayisinin saglik açisindan da sorun teskil etmedigini ve kayisiya ayri bir lezzet kattigini söyledi.

Kaynak: İHA