Emet'te Küreci Cinsi Elma Fidanlari Toprakla Bulustu

Kütahya’nin Emet Ilçesi Küreci köyünde Ilçe Tarim Müdürlügü tarafindan Küreci cinsi elmanin yetistirilmesi ve yayginlastirilmasi amaciyla elma fidanlari toprakla bulusturuldu.

Emet'te Küreci Cinsi Elma Fidanlari Toprakla Bulustu
Ilçeye bagli Küreci köyünde düzenlenen fidan dikim etkinligine Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Köylere Hizmet Götürme Birligi Müdürü Metin Koç, Özel Idare Müdürü Adem Tuncel, Ilçe Tarim Müdürü Alper Kizilçay, Ziraat Odasi Baskani Sami Yüksel, Küreci Köyü Muhtari Mehmet Senkal, AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Ciner, Il Genel Meclisi Üyeleri Ismail Elmaci, Halil Malli, Ilçe Tarim Müdürlügü çalisanlari ve vatandaslar katildilar.

Fidan dikim etkinliginde yaptigi konusmada, Küreci elmasi projesi çerçevesinde dikilen elma fidanlarinin hayirli olmasini dileyen Kaymakam Hasan Çiçek,” Dikilen bu fidanlar eskisi gibi tekrar yetiserek yöre için önemli bir gelir kaynagi olacagini düsünüyorum. Bizler de bu projenin ilerlemesi için elimizden gelen destegi verecegiz” dedi.

Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Küreci elmasinin yetistirilmesi ve yayginlastirilmasi için ellerinden geldigi sürece desteklerini ve çalismalarini sürdüreceklerini, dikilen fidanlarin gelecek nesillere önemli bir gelir kaynagi olacagini söyledi.

Kaynak: İHA