Baskan Oguz Açiklamasi '11 Milyon TL'mizi Tenkis Koydurarak Aldik'

Ankara Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Ankara Büyüksehir Belediyesinin 2021 yili faaliyet raporunun görüsüldügü meclis toplantisinda açiklamalarda bulundu. Baskan Oguz, “Ilk kez Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapildi” basligiyla duyurulan birçok hizmetin, daha önce ve yillardir çok sayida belediye tarafindan yapildigini söyledi.

Baskan Oguz Açiklamasi '11 Milyon TL'mizi Tenkis Koydurarak Aldik'
Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Ankara Büyüksehir Belediyesinin 2021 yili faaliyet raporunun görüsüldügü meclis toplantisinda açiklamalarda bulundu. Daha kapsamli hizmetler görmek istediklerini vurgulayan Baskan Oguz, “Biz Büyüksehir Belediyesi hiçbir sey yapmamistir demiyoruz. Biz dag fare doguruyor diyoruz. Büyüksehir Belediyesi küçük sularda boguluyor diyoruz. 10 miyar TL’lik bütçeyle yapilan küçük islerle övünmek Büyüksehir Belediyesi’ne yakismiyor. Gözlerimiz Büyüksehir Belediyesi’nin büyüklük vasfin yakisir hizmetler görmek istiyor” ifadelerine yer verdi.

“11 milyon TL’mizi tenkis koydurarak aldik”

Baskan Oguz, ABB Baskani Mansur Yavas’in kendisine söz vermesine ve konuyu birçok kez gündeme getirmesine karsin, 11 milyon TL’lik kazi tahrip bedeli alacaklarinin 3 yillik süreçte kendilerine ödenmedigini söyledi.

Bu parayi daha sonra Yavas’in önerisi üzerine, Büyüksehir Belediyesi’nin hazineden gelen ödemelerine tenkis koydurarak tahsil etmek zorunda kaldiklarini anlatan Oguz, “Ancak Mansur Bey söz verdikten sonra bu paralari verseydi, Büyüksehir’in büyüklük vasfina yakisani yapmis olacakti” dedi.

“Amerika’yi ikinci kez kesfetmeye gerek yok”

Oguz, faaliyet raporunda “ilk kez Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapildi” basligiyla duyurulan birçok hizmetin, daha önce ve yillardir çok sayida belediye tarafindan yapildigini söyledi.

Koronavirüsle mücadele çalismalarindan mahalle meydanlarina ücretsiz internete, evlerinden çikamayan vatandaslara ücretsiz yemekten çok sayida hizmete kadar ilk kez büyüksehir belediyesi tarafindan gerçeklestirildigi bilgisinin dogru olmadigini belirtti.

ABB Baskani Yavas’in hizmetlerini sosyal yardimlar alanina yogunlastirdigini ifade eden Oguz, “Bunlar güzel, yalniz Amerika’yi biz kesfetmis gibi havalara girmeye gerek yok. 1994 yerel seçimlerinde Ankara ve Istanbul’da Refah Partisi büyük bir zafer kazanmisti. Bunun sebebi, Ankara’da Melih Gökçek, Istanbul’da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in halka dokunan politikalarinin halk nazarinda itibar görmesiydi. Sosyal belediyeciligi Türkiye’de yerel yönetimler tarihine yazan biziz. Kötü demiyorum ama kesfedilmis bir kitayi ikinci defa biz bulduk demek dogru degil” diye konustu.

“Biz kaybettigimizi kabullendik, siz kazandiginizi kabullenemediniz”

2021 faaliyet raporunda, 2018’de yapilan bir hizmetin görseliyle birlikte yer aldigini söyleyen Oguz, “2018’de yapilan hizmet, 2021’in faaliyet raporuna girebiliyor. Hani geçmiste bir sey yapilmiyor deniliyor ya. Dolayisiyla 25 sene yapmadiniz, yapmadiginiz için biz yapiyoruz söylemi dogru degil. Geçmisin güzel seylerini takdir etmek bizi küçültmez, bundan korkmayalim. Insanlar yenilirken de bir seyler ögrenebilir. Biz seçimi kaybettigimizi kabullendik. Ama siz bir türlü kazandiginizi kabullenemediniz. Mansur Yavas hala geçmis dönemle mukayeseler yapiyor. Gerek yok seçim döneminde degiliz. Artik kazandiniz, taç sizin basiniza konuldu. Kervanin basinda siz varsiniz. Insallah bunlari özümser, kabullenirsek geçmisle ugrasmayi birakir, ilçemizle ve ilimizle ilgili sorunlari çözmeye çalisiriz” ifadelerine yer verdi.

“Gelecek vizyonu ortaya koyamadi”

ABB Baskani Yavas’in bir türlü gelecege yönelik bir vizyon, bir ufuk ortaya koyamadiginin altini çizen Oguz, Ankara halkina daha güzel hizmet etmenin yollarini aramak için burada olduklarini söyledi.

Oguz, “Insallah hepimizin motive oldugu nokta Ankara’yi tüm Türkiye’de öne çikaracak çok daha güzel, insana dokunan projeler üretmek olsun. Faaliyet raporu için ise geçen sene söyledigim sözü yine söylemek zorundayim. Büyüksehir Belediyemiz büyüklük vasfini bu faaliyet raporunda da geri alamamistir” dedi.

Kaynak: İHA