Karaman'da Üniversite Ögrencilerine Kiyafet Yardimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Halk Kültürü Uygulama ve Arastirma Merkezi hayirseverlerin yardimlarini ögrencilerle bulusturuyor.

Karaman'da Üniversite Ögrencilerine Kiyafet Yardimi
Türk Halk Kültürü Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan Yunus Emre Kültür Evi’nde ihtiyaç sahibi ögrencilere kiyafet yardimi yapiliyor. Yardimseverlerin verdigi kullanilmamis ya da az kullanilmis kiyafetler, yabanci uyruklu ihtiyaç sahibi ögrencilerle bulusturuluyor. Rektör Prof. Dr. Namik Ak’in esi Mürside Ak’in öncülügünde baslatilan kiyafet yardimi kampanyasindan basta yabanci uyruklu ögrenciler olmak üzere çok sayida ögrenci faydalaniyor.

Böylesine hayirli ve degerli bir çalismaya vesile olmaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini ifade eden Mürside Ak, “Türk Halk Kültürü Uygulama ve Arastirma Merkezi ile birlikte önemli çalismalar yapiyoruz. Bilindigi üzere, atik halindeki kumaslardan yeni kiyafetler üretmis ve 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde düzenledigimiz defile ile bu kiyafetlerin tanitimini yapmistik. Simdi de Yunus Emre Evi’nde yardimseverler tarafindan bize ulastirilan kullanilmamis ve çok az kullanilmis kiyafetleri ihtiyaç sahibi ögrencilere bedelsiz dagitiyoruz. Bunun için Yunus Emre Evi’nde teshir ve dagitim odasi düzenledik. Ögrencilerimiz bir konfeksiyondan kiyafet alir gibi ihtiyaç duyduklari esyalari buradan temin edebiliyor. Bu yardim çalismamiza destek veren katki saglayan yardimseverlere, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA