Baskan Pekmezci Yetim Çocuklarla Iftarda Bir Araya Geldi

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci iftarda yetim çocuklarla bir araya geldi.

Baskan Pekmezci Yetim Çocuklarla Iftarda Bir Araya Geldi
Iftar öncesi masalari tek tek dolasan Baskan Pekmezci misafirlerine hos geldin dedi.

Konuklarin yerini almasinin ardindan ezanin okumasiyla birlikte oruçlar hep birlikte açildi. Iftar sonrasi konusma yapan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci “Bugün burada savaslar, depremler, tabii afetler, kazalar nedeniyle yetim kalan çocuklarimizla ilgili programda bir arada bulunuyoruz. Yapilan arastirmalara göre bugün dünyada yaklasik 400 milyon yetim çocugun oldugu ifade ediliyor. Bizde yetim bir peygamberin ümmeti olarak bugün burada yetimlerle beraber bulunmanin mutlulugu içindeyiz. Peygamberimiz bir hadis-i serifinde “Bir kimse sirf Allah rizasi için bir yetimin basini oksarsa, elinin dokundugu her saç teline karsilik ona sevap vardir” buyurmustur. Bizim inancimizda bu kadar deger verilen ve bu kadar mana yüklü konularda bugün Bayburt’ta çocuklarimizi bir araya getirmenin mutlulugu içindeyiz. Rabbim hiçbir çocugun yetim kalmadigi yeni bir dünyada huzur ve mutluluk içinde yasamayi nasip etsin” ifadelerini kulandi. Bayburt’ta Ramazan ayinin bir baska geçtigini belirten Vali Cüneyt Epcim ise yetimler günü dolayisiyla düzenlenen iftar programindan dolayi Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’ye tesekkür ederek hayirli Ramazanlar temennisinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Bülent Erdas’in genel sanat yönetmenligini yaptigi Bayburt Belediyesi Tiyatro Ekibi tarafindan oynanan çesitli oyunlar ve palyaço gösterileri ile Ufuk Kalekahyasi tarafindan sergilenen Hacivat- Karagöz oyunu ile çocuklar doyasiya eglendi. Belediye tarafindan geleneksel Ramazan Serbeti’nin de ikram edildigi program, Vali Epcim ve Baskan Pekmezci tarafindan çocuklara çesitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Programa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Bassavcisi Huzeyfe Yücedag, Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Demirci, MHP MYK Üyesi Idris Aydin, MHP Bayburt Il Baskani Bekir Kasap, AK Parti Bayburt Il Baskani Haci Ali Polat, Aydintepe Belediye Baskani Hasim Sentürk, Gökçedere Belediye Baskani Yavuz Bakir, Bayburt Il Müftüsü Hasan Basoglu, belediye meclis üyeleri, Bayburt Sube Baskani Ilhami Polat ve aileler katildi.

Kaynak: İHA