Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik Berlin'de

Almanya’nin baskenti Berlin’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, DITIB’e bagli tarihi Sehitlik Camii ziyaretinin ardindan Dosteli Yaslilar Hasta Bakim Servisi’nin açilisina katildi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik Berlin'de
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, temaslarda bulunmak üzere Almanya’nin baskenti Berlin’e geldi. Bakan Yanik, ilk ziyaretini DITIB’e bagli tarihi Sehitlik Camii’ne yapti. Yanik, Sehitlik Cami yöneticileri tarafindan karsilanirken, ziyareti sirasinda vatandaslarla sohbet etti. Daha sonra cami görevlilerinden caminin tarihi hakkinda bilgi alan Yanik, Osmanli mimarisine göre insa edilen camideki konuklarinin agirlandigi ve içerisinde küçük bir fiskiyenin yer aldigi konuk odasini gezdi. Bakan Yanik, ardindan avluda bulunan ve camiye ait tarihi fotograflarin yer aldigi sergiyi ziyaret etti.

Bakan Yanik, Sehitlik Camii’nin ardindan Dosteli Yaslilar Hasta Bakim Servisi’nin açilisina katildi.

Açilista Türk Alman Isverenler Birligi Baskani Remzi Kaplan ile MÜSIAD Berlin Baskani Fikret Dogan yer aldi. Bakan Derya Yanik, sembolik olarak beraberindeki heyetle birlikte açilis kurdelesini kesti. Daha sonra bakim evinde kalan yaslilarla bir süre sohbet eden Yanik’a, 83 yasindaki Gülseren Meseli Bakan Yanik’a kendi yazdigi siirden bir pasaj okudu. Bakan Yanik ayrica, Dosteli Bakim Servisi’nin isletmecisi Serpil Safiye Ergün ve Alman ortagindan isletme hakkinda bilgi aldi.

Bakan Yanik’in Berlin ziyaretine Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen ve Baskonsolos Rifki Olgun Yücekök’de eslik ederken, Dosteli Yaslilar Hasta Bakim Servisi ziyaretinin ardindan Türkiye’nin Berlin Büyükelçiligi’nde Almanya’da faaliyet gösteren Türk Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle bulusmak üzere yola çikti.
Kaynak: İHA