57. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu'nun Manisa-Ayvalik Etabi Tamamlandi

57. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu’nun Manisa-Ayvalik etabi tamamlandi.

57. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu'nun Manisa-Ayvalik Etabi Tamamlandi
Cumhurbaskanligi himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan “Tarihe ve Dogaya Saygi” temasiyla gerçeklestirilen; 14 ülkeden 25 takim ve 160 sporcunun pedal çevirdigi 57. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) 5’inci etabi Ayvalik’ta tamamlandi.

Ayvalik’in Altinova ve Küçükköy Mahallesinden ilçeye giris yapan bisikletlilerin finisi ise Ayvalik Marina önünde gerçeklesti.

Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin ile il ve ilçe daire amirlerinin karsiladigi turun 5. günü olan Manisa-Ayvalik etabini, Hollanda temsilcisi Team DSM’den Avustralyali Sam Welsford kazanirken, ikinciligi Alpecin-Fenix’ten Belçikali Jasper Hilipsen, üçüncülügü ise Human Powered Health’tan Hollandali Arvid de Kleijn elde etti.

Sampiyonada dereceye girenlere ödüllerini Balikesir Valisi Hasan Yaman, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ve Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin ile protokol üyeleri takdim etti.

Gazetecilerin sorularini yanitlayan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, sampiyonanin yüzlerce ülkenin televizyon ekranlarinda canli olarak yayinlandigini hatirlatarak, “Böylesi bir etkinlikte Ayvalik’in görünür olmasi ilçemizin tanitimi açisindan çok önemlidir. Bu anlamda böylesi dev bir etkinligin gerçeklesmesinde emek veren herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Sampiyonanin Ayvalik’taki finis etabinda hazir bulunan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ise, cografyasi ile essiz bir kent olan Ayvalik’tan böylesi önemli organizasyonun geçmesinden duydugu memnuniyeti ifade etti.

Dünya’nin gözünün sampiyonada oldugunu savunan Baskan Yilmaz, “Balikesir’imizden, Edremit’imizden, Akçay’imizdan geçecek olan bu sampiyonada sporculari bu etapta karsilamak bizim içinde onur verici. Bu tür organizasyonlar sadece Balikesir’imize degil, Türkiye’mize de çok sey katiyor. Geçtigi her güzergahta ciddi manada bir alt yapi ve reklam birakiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA