Edirne'de Firinda Skandal Görüntüleri Çeken Kisi, Mülk Sahibi Ve Firinin Sahibi Konustu

Edirne’de bir çalisanin yere dökülen unlari tekrar toplayip lavas yaptigi görüntüleri çeken kisi sok iddialarda bulundu. Mülk sahibi de konu hakkinda konusurken, firinin sahibi ise iddialara cevap verdi.

Edirne'de Firinda Skandal Görüntüleri Çeken Kisi, Mülk Sahibi Ve Firinin Sahibi Konustu
Edirne’nin Talatpasa Mahallesi’nde bir lavas firininda yasanan skandal görüntülerin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan, Edirne Tarim ve Orman Müdürlügü ve zabita ekipleri firinda denetim gerçeklestirdi. Temizlik sartlarinin eksikligi gerekçesiyle firina toplamda 21 bin 296 TL para cezasi uygulandi. Görüntülerde yere dökülen unlarin toplanip lavas hamuru yapildigi ve isçilerin hijyen kurallarina uymadigi görüldü.



Firinin sahibi: "Video tamamen komplo"

Firinda yasanan olayin santaj ve komplo üzerine oldugunu ileri süren firinin sahibi Onur İçel, "Yasanan olay tamamen santaj, komplo üzerine oldu. Bu video personelime para verilerek aldatilarak kandirilarak yapilan bir video. Videodan sonra mülk sahibi bana sürekli santaj uygulamaya basladi.

Elden fazladan para istedi, kiranin 3-4 katindan fazlasini almaya basladi" açiklamasinda bulundu.

"Firinin sahibi bana ’diger firinlarda neler oluyor biliyor musun. Istedigin yere sikayet et’ cevabini verdi"

Firinin sahibi Onur İçel’in iddialarina mülk sahibi Sabri Kök cevap verdi. Kök, su iddialarda bulundu: "Görüntülerde göründügü gibi oradaki çalisma ortami sort ve atletle. Firinda çalisan arkadasim videoyu çektiginde bana gösterdi ben de firinin sahibine uyarilarda bulundum. Firinin sahibi bana ’diger firinlarda neler oluyor biliyor musun. Istedigin yere sikayet et’ cevabini verdi. Edirne halkinin sagligi için kiradan vazgeçerek sikayette bulundum. Kira sözlesmesinde kira bedeli 500 TL ama anlasmamiz 2 bin TL. Stopaj ücreti ödenmesin diye öyle bir hata yaptik."

"Bu görüntüleri çok görüyordum, midem kaldirmiyordu"

Firinda çalistigi süre zarfinda çalisma ortamini video çektigini söyleyen Birol Çakan da su iddialarda bulundu: "2 ay çalistim orada. Çalistigim dönemde bu görüntüleri çok görüyordum. Midem kaldirmiyordu. Bu Edirne’ye yapilan vicdansizlik. Para kazanmak için insan sagligiyla oynanmamali. Üretilen ekmekler yerlerde sayiliyor. Dökülen unlar bir yerde toplanip eleniyor ardindan o un tekrar üretimde kullaniyor. Yerlerde çöp ve izmaritler var. Ben orada 100 TL yevmiye ile çalisiyordum kime rüsvet verecegim. Atlet, sort ve terlik giyin çocuklar mi diyecegim. Buna kimse inanmaz."

Firin sahibi hakkinda adli islem baslatildi

Görüntülerin yayinlanmasinin ardindan firin sahibi Onur İçel hakkinda adli islem baslatildi. Halk sagligini tehlikeye düsürmek suçundan Selimiye Polis Merkezi Amirliginde ifadesi alinan İçel, ifadesinin ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA