'Jandarmayim' Deyip Vatandasi Dolandiran Sahis Jandarma Tarafindan Yakalandi

Gümüshane’nin Kürtün ilçesinde kendini jandarma görevlisi olarak tanitan dolandirici, taksiyle gittigi köydeki vatandastan para ve döviz aldiktan sonra ayni gün içerisinde jandarma ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi.

'Jandarmayim' Deyip Vatandasi Dolandiran Sahis Jandarma Tarafindan Yakalandi
Alinan bilgiye göre, ilçeye 32 kilometre uzakliktaki Akçal köyünde yasayan I.A’yi arayip kendini jandarma personeli olarak tanitan dolandirici Kürtün ilçesinde gerçeklesen bir hirsizlik olayinda isminin geçtigini belirterek, evindeki degerli esyalari incelemek üzere verirse bu konuyu kapatacaklarini söyledi.



Dolandiriciya inanarak taksiyle evine gelen süpheliye evindeki 17 bin 200 TL, 670 Euro, 350 Dolar ve 2 çeyrek altini veren I.A. dolandirildigini anlayinca hemen 112 Acil Çagri hattini arayarak ihbarda bulundu.

Ihbar üzerine hemen çalismalara baslayan Gümüshane Il Jandarma Komutanligina bagli JASAT, KOM Timi ve Olay Yeri Inceleme ekipleri ile Kürtün Ilçe Jandarma Komutanligi Asayis Timlerinin yaptigi adli ve istihbari çalismalar neticesinde A.K.B. isimli sahis Kürtün ilçe merkezinde yakalandi.

Yapilan üst aramasinda A.K.B’nin üzerinde 17 bin 200 TL, 670 Euro, 210 dolar ve 2 çeyrek altin tespit edilip para ve altinlara el konularak sahibi I.A’ya teslim edilirken, süpheli A.K.B çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA