Bakü'deki Türk Kurum Ve Kuruluslarin Temsilcileri Iftarda Bir Araya Geldi

Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluslarin temsilcileri, baskent Bakü’de düzenlenen iftar yemeginde bir araya geldi.

Bakü'deki Türk Kurum Ve Kuruluslarin Temsilcileri Iftarda Bir Araya Geldi


Türk hayirseverler tarafindan kurulan ve uzun yillardir Azerbaycan’in baskenti Bakü’de faaliyet gösteren Gençlige Yardim Fonu (GYF) ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfi’nin düzenledigi iftar programina Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Türk kurum ve kuruluslarin temsilcileri, is adamlari ile Azerbaycanlilar katildi.

GYF Baskani Ahmet Tecim yaptigi konusmada, 30 yila askin süredir GYF olarak Bakü ve diger illerde iftar sofralari kurduklarini ve günlük yaklasik 2 bin kisiye iftar sofrasi açtiklarini ifade etti.

Iftar sofralarinin açilmasina katki saglayanlara tesekkür eden Tecim, “Bu gün 2 bin erzak paketini sehit ailelerine gönderdik Gençlige Yardim Fonu olarak. Bu faaliyetlerin bir çogunu bizim Türkiye’deki partner kurulusumuz Aziz Mahmud Hüdayi Vakfi’nin ve buradaki isadamlarinin destekleriyle yürütüyoruz” dedi.



Iftar sonrasinda Türk kurum ve kuruluslari bir araya getirdigi için Gençlige Yardim Fonu (GYF) ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfi’na tesekkür eden Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, “Pandemi sonrasinda iftar programlarinin tekrar baslamis olmasi, ayni sofrada az önce bahsettigim bir tas çorbanin, teyzenin yaptigi çorbanin bereketi tastan tasa tasa 40 ülkeye, 50 ülkeye, küresel düzeyde dünyanin her tarafina ulasiyor. Milli durusumuzu, manevi degerlerimizi, kardesligimizi, yok olan, kaybolan degerlerimizi ayakta tutmak adina büyük mücadele veriyorlar sizler gibi. Bugün bu vesileyle burada sizlerde bulmusken bir müjdeyi de belki sizlere iletmek isterim oda nihayetinde Türkiye Maarif Vakfi’nin Azerbaycan’da kurulus islemlerini tamamlamis olmasidir. Bu sene ilkögretim ve orta ögretim olarak. Yani ilkokul, ortaokul, anasinifi olarak egitim, ögretime baslamayi Maarif Vakfi’miz hedeflemistir, planlamistir. Biz de ön açma konusunda, süreci hizlandirma konusunda destek veriyoruz, gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA