Aydin'da Semt Pazarlarinin Atesi Düstü
Aydin’da geçtigimiz haftalarda cep yakan sebze fiyatlari bu hafta 8 ila 10 lira arasi geriledi.

Efeler ilçesinde Sali günleri kurulan tarihi Sali pazarinda hem havalarin isinmasi hem de fiyatlarin gerilemesi ile yogunluk olustu. Geçtigimiz haftaya göre sebze fiyatlari yaklasik 8 ila 10 lira arasinda geriledi. Tezgahin fiyat sampiyonu 30 lira ile taze fasulye olurken pazar esnafi havalarin isinmasi ve ürünün bollasmasi ile taze fasulyenin de fiyatinin gerileyecegini belirtti.
Vatandaslarin sebze ve meyve alisverislerinde marketler yerine semt pazarlarini tercih ettigini belirten pazarci Adem Sakman, "Çok sükür pazarimiz kalabalik. Insanlar geçtigimiz haftalarda fiyatlarin yüksekliginden dert yaniyorlardi ancak bu hafta pazarin atesi biraz düstü. Geçen hafta ile bu hafta arasinda fiyatlarda 8-10 lira arasinda net fark var. Mesela en basitinden geçen hafta biber 35 lira iken bu hafta 25 liraya düstü. Sivri çarli biber 25, diger kirmizi ve dolmalik biberler 20, patlican, kabak ve salatalik 15 lira, domates ise 10-15 liradan satiliyor. Bezelyenin tam mevsimi degil ama geçen hafta 30 liraydi o da bu hafta 20 lira. Taze fasulye geçen hafta 40 liraydi simdi 30 lira. Ürünler ilk çiktiginda biraz pahali olur ve sonrasinda yavas yavas düser. Havalar isindikça fiyatlar daha da düsecek insallah" dedi.
Bazi vatandaslarin da bütçesine göre alis-veris yaptigini sözlerine ekleyen Sakman, "Vatandas fiyatlardan dert yansa da gida olmadan olmuyor. En kötü nefislerini köreltecek kadar aliyorlar. Bazilari da bütçelerine göre ’10 liralik, 15 liralik yap’ diyerek aliyor. Vatandasimizin gönlünce alis-veris yapabilmesi için fiyatlarimizi olabildigince düsük tutmaya çalisiyoruz" diye konustu.
