Keldani Kilisesi Vakfi Baskani DIKO Baskaniyla Iftarda Ihtiyaç Sahibi Aile Ile Bir Araya Geldi

Diyarbakir Kuyumcular ve Sarraflar Odasi (DIKO)Baskan Mehmet Yüksel’in baslattigi Ramazan ayi boyunca her esnafin maddi durumu düsük olan bir aileye iftar ve destek verme programina bu aksam Keldani Kilisesi Vakfi Baskani Yusuf Karadayi bir Müslümanin iftar sofrasina istirak ederek ayni ve nakdi destek de bulundu.

Keldani Kilisesi Vakfi Baskani DIKO Baskaniyla Iftarda Ihtiyaç Sahibi Aile Ile Bir Araya Geldi
DIKO Baskani Mehmet Yüksel, göreve seçildikleri yaklasik üç aylik süreçte birçok çalismayi baslatirken Ramazan ayi ile birlikte oda üyeleriyle Diyarbakir’da yeni bir kültürün adimini atti. Oda olarak aldiklari karar ile Ramazan ayi boyunca her üye ile birlikte iftarda dar gelirli bir ailenin sofrasinda bulunup ayni ve nakdi destekte bulunuluyor. Bu aksam ise odanin yönetiminde olup DIKO Baskan yardimcisi olan Keldani Kilisesi Vakfi Baskani Yusuf Karadayi, Müslüman bir aile iftar açip oda olarak destekte bulundu.

“Ramazan ayi, kültür ayidir”

Kendilerine bir görev verilip, görevlerinin üçüncü ayinda olduklarini belirten DIKO Baskani Mehmet Yüksel, ilk yapacaklari seyin güzellik olmasini istediklerini söyledi.

Mübarek Ay’in rahmet ayi oldugunu ifade eden Yüksel, “Magfiret, kültür ayidir. Hiçbir sey söylemesek de kültür ayimizdir. Bizde Kuyumcular Odasi Baskanligi olarak, baskanla her gün bir esnafimiz olarak bir magduru, bir yoksul evi ziyaret edip iftarimizi orada yapalim. Böyle program yaptik. Bizlere, hala lüks ortama, evlerimize gidip de iftar açmadik. O aileler çok seviniyorlar. Mutlu, huzurlu bir ortamda sofralarini bizimle paylasiyorlar. Bugün aslinda en büyük deger Keldani Kilise Baskanimiz ayni zamanda yönetimimizdedir. Beni aradi, dedi ki, ‘Mehmet Baskan bende bu güzel insani hareketinde bulunmak istiyorum.’ Ben çok duygulanip Yusuf agabeyimize sarildim. Bugün onun sirasiydi. Biz su an Baglar’da Hüseyin kardesimizin evine geldik. Sofrasini bizimle paylasti. Beraber iftarimizi açtik, çayimizi içtik. Bu güzellikler insallah hep olacak. 30 gün boyunca biz, bu iftarimizi disarida, ailelerin yaninda açacagiz. Bu kültürümüzü devam ettirecegiz. Burada aslinda örnek teskil etsin. Haber yapilmasina izin verdik. Sundan dolayi. 42 oda var ilimizde. Yüzlerce müdür, kurumlar bu tür seyleri örnek teskil edecek sekilde yapmalarina buradan sesleniyorum. Bugün bir Müslümanin evine gelip iftar da paylasmasi gerçekten bizi çok mutlu etti. Burada su anlasiliyor. Diyarbakir zengin bir kültüre sahiptir. Kardesçe, hepimiz bir arada yasiyoruz” dedi.

Keldani Kilisesi Vakfi Baskani Yusuf Karadayi, baskanin panoda yazi yazdigini ve açip ona söyledigini dile getirdi. Karadayi, “Çok sevindim, ilk kez böyle bir sey yapiyoruz. Çok duygulandim. Ramazan Bayrami’nin bütün dünyaya baris getirmesini diliyorum“ diye konustu.

Ev sahibi Hüseyin Kahraman ise, Baglar’da oturdugunu, oda baskanin kendilerini ziyarete gelmesiyle çok memnun olduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA